Slang!

Heb je een how to of een tip? Deel het hier
Gast

Slang!

Bericht door Gast » 12-09-2012 09:38

Hoi dames,

Hier de link naar de how to van de slang!
Succes, en het lijkt moeilijker dan het is hoor! :wink:

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 770&type=1

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 12-09-2012 09:51

Dus het is een bakpan met een bakring in het midden? Moet die bakring dan hoger zijn dan de bakpan of maakt dat niet uit?

En heb je dan gewoon cakebeslag gebruikt, want vullen lijkt me niet, denk ik zo.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 12-09-2012 09:52

Je hebt het verder dan nog en beetje in vorm gesneden of niet?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Gast

Bericht door Gast » 12-09-2012 10:10

Nee, je hebt geen 2 bakpannen of een bakring nodig.
Gewoon een ronde bakpan, in mijn geval 20 cm. die middelste ring heeft zij gebruikt om als het biscuit is gebakken en afdruk te maken in het midden van het biscuit om het makkelijker te maken tijdens het modelleren!
Ik heb het biscuit 3x gevuld met botercreme met een smaakje, dan blijft hij mooi stevig en kan je hem goed kneden en vormen!
Afgesmeerd met ganache, is natuurlijk heel erg lekker, en mooi stevig!

Hoop dat het nu iets duidelijker is!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 12-09-2012 10:50

Dus als ik het goed begrijp heb je gewoon een ronde 20 cm kapsel gebakken en deze in vorm gesneden?
Heb je dan ook echt biscuit gebruikt, want dat is vaak lastiger om na het in vorm te hebben gesneden af te smeren omdat het dan meer kruimelt dan een cake.
Dus je hebt het nog wel gevuld, had ik niet verwacht.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Gast

Bericht door Gast » 12-09-2012 11:20

Miranda schreef:Dus als ik het goed begrijp heb je gewoon een ronde 20 cm kapsel gebakken en deze in vorm gesneden?
Heb je dan ook echt biscuit gebruikt, want dat is vaak lastiger om na het in vorm te hebben gesneden af te smeren omdat het dan meer kruimelt dan een cake.
Dus je hebt het nog wel gevuld, had ik niet verwacht.
Ja, heb gewoon biscuit gebakken, en gevuld met bc, en met mijn handen gemodelleerd, dus duwen, trekken enz!
Afsmeren met ganache die net niet helemaal afgekoeld is gaat prima op biscuit! Daarna nog een keer met afgekoelde ganache en geen kruimel te bekennen.

Met cake wordt het veel te zwaar!
3D maak ik veelal met biscuit! :goedzo:

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 12-09-2012 12:48

Heb je echt de biscuit in vorm zitten kneden?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Gast

Bericht door Gast » 12-09-2012 14:30

Miranda schreef:Heb je echt de biscuit in vorm zitten kneden?
Afbeelding en dat gaat echt prima. En als je de taart bekleed hebt, dus voor het verven, kan je er ook nog iets meer model aan geven!

brenda
Berichten: 2288
Lid geworden op: 29-03-2012 16:47

Bericht door brenda » 12-09-2012 18:18

Nou , ik zit hier helemaal stil van , jeetje wat moet ik dan nog veel leren!!
Toch eerdaags een cursus volgen .
mamavan4

Manuela
Berichten: 554
Lid geworden op: 16-04-2012 10:18

Bericht door Manuela » 12-09-2012 18:47

dus..... *zucht* hier ga ik me voorlopig niet aangeven.

wel geweldig!!!

Plaats reactie