Makkelijke cremes en roomsoorten
-
- Berichten: 451
- Lid geworden op: 27-09-2012 20:39
Makkelijke cremes en roomsoorten
Naar aanleiding van het topic over de milky way room, hierbij een simpele uitleg van wat ik regelmatig doe met veel verschillende vullingen.
In slagroom kun je van alles smelten en opkloppen tot room. Het word wel minder dik dan gewone slagroom.
Bijv. 250 ml. slagroom en 250 gr. Werther's echte. De snoepjes en de slagroom in een pannetje doen en net zo lang op het vuur laten staan, op een laag pitje, tot alle snoepjes zijn gesmolten. Daarna opkloppen met de mixer en evt. klopfix toevoegen.
Dit kan dus ook met bijv.: toblerone, daim, milka, mars, fudge, After eight, enz.
Met de mix voor botercreme van Funcakes (maar kan ook van een ander merk) maak ik ook van alles.
Bijv. Proseccocreme: 100 gr. mix, 100 gr. poedersuiker en 200 ml. prosecco i.p.v. water. Verder doe je alles hetzelfde als dat je water hebt toegevoegd.
Je kunt het water door van alles vervangen: koffie (=mokkacreme), Liqor 43, Baileys, champagne, kokosmelk, sinaasappelsap, enz.
Als je er alcohol in doet en je wilt het niet te sterk, dan zou je het ook 50/50 met water kunnen doen.
In slagroom kun je van alles smelten en opkloppen tot room. Het word wel minder dik dan gewone slagroom.
Bijv. 250 ml. slagroom en 250 gr. Werther's echte. De snoepjes en de slagroom in een pannetje doen en net zo lang op het vuur laten staan, op een laag pitje, tot alle snoepjes zijn gesmolten. Daarna opkloppen met de mixer en evt. klopfix toevoegen.
Dit kan dus ook met bijv.: toblerone, daim, milka, mars, fudge, After eight, enz.
Met de mix voor botercreme van Funcakes (maar kan ook van een ander merk) maak ik ook van alles.
Bijv. Proseccocreme: 100 gr. mix, 100 gr. poedersuiker en 200 ml. prosecco i.p.v. water. Verder doe je alles hetzelfde als dat je water hebt toegevoegd.
Je kunt het water door van alles vervangen: koffie (=mokkacreme), Liqor 43, Baileys, champagne, kokosmelk, sinaasappelsap, enz.
Als je er alcohol in doet en je wilt het niet te sterk, dan zou je het ook 50/50 met water kunnen doen.
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Heel duidelijk!
Ik ga het bovenstaande zeker eens proberen. Thanks!
Misschien vindt je het ook wel leuk om de vullingencombinaties aan te vullen.
Ps. ik heb dit topic even verplaatst naar recepten.
Ik ga het bovenstaande zeker eens proberen. Thanks!
Misschien vindt je het ook wel leuk om de vullingencombinaties aan te vullen.
Ps. ik heb dit topic even verplaatst naar recepten.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 3719
- Lid geworden op: 10-03-2012 19:10
Dat zijn handige tips!!
Dank je wel!!
Dank je wel!!
Doe ook mee met de themawedstijd en maak kans op een mooie prijs! Stem je ook mee in de poll?
Groetjes Angela mama van Soraya & Yaro
Mijn eigen winkel in leuke persoonlijke cadeautjes,
http://t-borduurwinkeltje.webklik.nl
Wie weet tot ziens
Groetjes Angela mama van Soraya & Yaro
Mijn eigen winkel in leuke persoonlijke cadeautjes,
http://t-borduurwinkeltje.webklik.nl
Wie weet tot ziens
-
- Berichten: 451
- Lid geworden op: 27-09-2012 20:39
-
- Berichten: 451
- Lid geworden op: 27-09-2012 20:39
Nog een hele simpele vulling die ik dit weekend heb geprobeerd:
Saroma poeder (tegenwoordig heet het gewoon Dr. Oetker) banaan door de slagroom en opkloppen. En doordat de Saroma opstijft, hoef je niet zo lang te mixen en heb je "bananenslagroom". Ik heb het als toef op de cupcakes gedaan, maar je kunt er ook soezen en taarten mee vullen.
Saroma poeder (tegenwoordig heet het gewoon Dr. Oetker) banaan door de slagroom en opkloppen. En doordat de Saroma opstijft, hoef je niet zo lang te mixen en heb je "bananenslagroom". Ik heb het als toef op de cupcakes gedaan, maar je kunt er ook soezen en taarten mee vullen.