Cake zonder Ei en suiker

Plaats hier de recepten voor allergievrije taarten en/of vullingen
Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 19-11-2010 16:24

Nee moest toen zonder zijn ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Gast

Re: Cake zonder Ei en suiker

Bericht door Gast » 12-04-2011 08:16

Miranda schreef:Cake zonder Ei en suiker
Dit recept is vrij van: Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Suiker (eventueel Koemelk- en Lactosevrij te maken)

Ingrediënten:

100 gram glutenvrij meel
100 gram roomboter of olie
2-3 el fructose
4 eetlepels lijnzaad
1 theelepel wijnsteenbakpoeder


Maal lijnzaad in een koffiemolen en doe hier vier eetlepels van in een koffiekop. Giet er kokend water op en laat
4 minuten staan. Doe de boter in een schaaltje en laat dit in een halve minuut in de magnetron smelten. Meng het bakpoeder vast door het meel en roer de fructose door de botermassa. Roer het lijnzaadpapje 3 minuten door. Doe nu het meel door het fructose/botermengsel, voeg het lijnzaadpapje toe en giet het beslag in een ingevet bakblik. Bakde cake 40-60 minuten op 180-200 °C.
heb je toevallig ook een recept waarvan alleen het ei ontbreekt??heb namelijk iemand die allergie alleen voor ei heeft :(

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Re: Cake zonder Ei en suiker

Bericht door Miranda » 12-04-2011 09:29

knippie schreef:
Miranda schreef:Cake zonder Ei en suiker
Dit recept is vrij van: Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Suiker (eventueel Koemelk- en Lactosevrij te maken)

Ingrediënten:

100 gram glutenvrij meel
100 gram roomboter of olie
2-3 el fructose
4 eetlepels lijnzaad
1 theelepel wijnsteenbakpoeder


Maal lijnzaad in een koffiemolen en doe hier vier eetlepels van in een koffiekop. Giet er kokend water op en laat
4 minuten staan. Doe de boter in een schaaltje en laat dit in een halve minuut in de magnetron smelten. Meng het bakpoeder vast door het meel en roer de fructose door de botermassa. Roer het lijnzaadpapje 3 minuten door. Doe nu het meel door het fructose/botermengsel, voeg het lijnzaadpapje toe en giet het beslag in een ingevet bakblik. Bakde cake 40-60 minuten op 180-200 °C.
heb je toevallig ook een recept waarvan alleen het ei ontbreekt??heb namelijk iemand die allergie alleen voor ei heeft :(
nee die heb ik niet. Mocht ik het eens tegenkomen zal ik het hier bij de recepten achterlaten ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Gast

Re: Cake zonder Ei en suiker

Bericht door Gast » 12-04-2011 09:54

Miranda schreef:
knippie schreef:
Miranda schreef:Cake zonder Ei en suiker
Dit recept is vrij van: Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Suiker (eventueel Koemelk- en Lactosevrij te maken)

Ingrediënten:

100 gram glutenvrij meel
100 gram roomboter of olie
2-3 el fructose
4 eetlepels lijnzaad
1 theelepel wijnsteenbakpoeder


Maal lijnzaad in een koffiemolen en doe hier vier eetlepels van in een koffiekop. Giet er kokend water op en laat
4 minuten staan. Doe de boter in een schaaltje en laat dit in een halve minuut in de magnetron smelten. Meng het bakpoeder vast door het meel en roer de fructose door de botermassa. Roer het lijnzaadpapje 3 minuten door. Doe nu het meel door het fructose/botermengsel, voeg het lijnzaadpapje toe en giet het beslag in een ingevet bakblik. Bakde cake 40-60 minuten op 180-200 °C.
heb je toevallig ook een recept waarvan alleen het ei ontbreekt??heb namelijk iemand die allergie alleen voor ei heeft :(
nee die heb ik niet. Mocht ik het eens tegenkomen zal ik het hier bij de recepten achterlaten ;)
heel graag

Gast

Re: Cake zonder Ei en suiker

Bericht door Gast » 24-04-2011 21:18

Miranda schreef:Cake zonder Ei en suiker
Dit recept is vrij van: Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Suiker (eventueel Koemelk- en Lactosevrij te maken)

Ingrediënten:

100 gram glutenvrij meel
100 gram roomboter of olie
2-3 el fructose
4 eetlepels lijnzaad
1 theelepel wijnsteenbakpoeder


Maal lijnzaad in een koffiemolen en doe hier vier eetlepels van in een koffiekop. Giet er kokend water op en laat
4 minuten staan. Doe de boter in een schaaltje en laat dit in een halve minuut in de magnetron smelten. Meng het bakpoeder vast door het meel en roer de fructose door de botermassa. Roer het lijnzaadpapje 3 minuten door. Doe nu het meel door het fructose/botermengsel, voeg het lijnzaadpapje toe en giet het beslag in een ingevet bakblik. Bakde cake 40-60 minuten op 180-200 °C.
waar kan je fructose en lijnzaad krijgen??? niet bij ons in de supermarkt :?

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 24-04-2011 22:13

natuurwinkel, reformhuis, internet :wink:
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Plaats reactie