Eivrij en botervrije biscuit
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Eivrij en botervrije biscuit
150 gram suiker
125 gram bloem
25 gram maizena
zakje vanillesuiker
zakje bakpoeder
snufje zout
100 gram prik limonade bv sinas
Alles goed mixen op de hoogste stand, evt kleine schuitjes priklimonade toevoegen om het iets luchtiger te krijgen (op gevoel, maar maak het niet te nat)
Daarna afbakken op 180 graden.
Goed voor een klein minitaartje van ongeveer 10- 12 cm
125 gram bloem
25 gram maizena
zakje vanillesuiker
zakje bakpoeder
snufje zout
100 gram prik limonade bv sinas
Alles goed mixen op de hoogste stand, evt kleine schuitjes priklimonade toevoegen om het iets luchtiger te krijgen (op gevoel, maar maak het niet te nat)
Daarna afbakken op 180 graden.
Goed voor een klein minitaartje van ongeveer 10- 12 cm
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 2288
- Lid geworden op: 29-03-2012 16:47
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
ja klopt. want er zit geen boter in. En voor de boter kan je evt plantaardige boter gebruiken.
Ik heb het net gemaakt en moet wel zeggen dat het niet zo luchtig is al biscuit, het heeft meer een structuur van cake maar is wel zwaarder.
Rijzen doet het eigenlijk ook bijna niet, dit ivm de eieren die weggelaten worden.
Dit bovenstaande recept kan ook gemaakt worden met 5 eieren, en dan is het voor een doorsnede van 20cm ronde taart.
Nu dat de eieren zijn vervangen door prik is het voor een doorsneden van 10 tot 12 cm.
Ik heb het net gemaakt en moet wel zeggen dat het niet zo luchtig is al biscuit, het heeft meer een structuur van cake maar is wel zwaarder.
Rijzen doet het eigenlijk ook bijna niet, dit ivm de eieren die weggelaten worden.
Dit bovenstaande recept kan ook gemaakt worden met 5 eieren, en dan is het voor een doorsnede van 20cm ronde taart.
Nu dat de eieren zijn vervangen door prik is het voor een doorsneden van 10 tot 12 cm.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 2288
- Lid geworden op: 29-03-2012 16:47
Nou miranda niet rijzen , bij mij stroomde het over tijdens het bakken, maar ik kreeg het niet gaar ,bovenop had ik een korstje na ongeveer 35 min , prikte ik er met een sateprikker in en onder het korstje was het nog vloeibaar??????
Heb nu weer gemaakt , maar het beslag in 2 schaaltjes gedaan ,bang dat het weer overheen gaat , ben benieuwd . De schaaltjes ziijn van blanda 12 cm ( bolletjes) misschien ligt het daaraan .
Laat het weten .
Heb nu weer gemaakt , maar het beslag in 2 schaaltjes gedaan ,bang dat het weer overheen gaat , ben benieuwd . De schaaltjes ziijn van blanda 12 cm ( bolletjes) misschien ligt het daaraan .
Laat het weten .
mamavan4
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Ja de smaak is natuurlijk zo te vergelijken als wat we gewend zijn.
Tip: Als je nog eens al bovenop een korstje krijgt en binnenin is het nog niet gaar, dan gewoon in de oven laten doorbakken met over de bakpan aluminiumfolie met de matte kant naar boven. Hierdoor bakt het vanuit het midden gaar en voorkom je dat je korstje niet pik zwart gaat worden
Tip: Als je nog eens al bovenop een korstje krijgt en binnenin is het nog niet gaar, dan gewoon in de oven laten doorbakken met over de bakpan aluminiumfolie met de matte kant naar boven. Hierdoor bakt het vanuit het midden gaar en voorkom je dat je korstje niet pik zwart gaat worden
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
YWbrenda schreef:Hé , dat is nog eens een tip, thanks
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!