Zonder koemelk
-
- Berichten: 61
- Lid geworden op: 06-10-2010 20:03
Zonder koemelk
Hoi hoi,
Ik heb een vraag gekregen om een taart te maken, zonder koemelk..
Wat kan ik hiervoor gebruiken? Heeft iemand hier een idee?
Groetjes Jeanet
Ik heb een vraag gekregen om een taart te maken, zonder koemelk..
Wat kan ik hiervoor gebruiken? Heeft iemand hier een idee?
Groetjes Jeanet
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Een hele goede ja, en als dat niet zo is dan ook uitkijken met boter waar soja in kan zitten.crunchie schreef:sojamelk maar check ff of ze daar wel tegen kunnen
Evt hier nog een recept http://taartmetstyle.forum2go.nl/cake-z ... r-t16.html
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 61
- Lid geworden op: 06-10-2010 20:03
Ik zal dit eens overleggen met de moeder.. Het jongetje wordt 2 jaar, en heeft dus nog een verjaardagstaart gehad.
Ik vind het zelf een enorme uitdaging. Maar als ik dit ga doen, dan vraag ik wel aan de moeder of ze dit samen met mij wil gaan maken.
Want dan kan ze meekijken wat er allemaal doorheen gaat..
Thanks!
Ik vind het zelf een enorme uitdaging. Maar als ik dit ga doen, dan vraag ik wel aan de moeder of ze dit samen met mij wil gaan maken.
Want dan kan ze meekijken wat er allemaal doorheen gaat..
Thanks!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Wat je voor kan stellen aan moeder is om een meptaartje te maken voor hem alleen en voor de volwassenen dus een gewone taart
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Je zou ook kunnen vragen aan moeder wat hij voor alternatief krijgt voor melk of wat hij ooit heeft gehad voor flesmelk, dan kan je dat ipv koemelk gebruiken.crunchie schreef:Bij appie schijn je ook hypoallergene melk te kunnen kopen in poeder vorm die je aan kan maken met water. Maar ook dat zou ik ff navragen of dat wel gaat.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Hierbij een aantal cakerecepten vrij van koemelk:
voor de cake:
4 eieren of eivervanger ter vervanging van 4 eieren met de aangegeven hoeveelheid water
200 g margarine (koemelkvrij)
200 g basterdsuiker
200 g bloem (125 g boekweitmeel en 125 g rijstemeel of 250 g glutenvrije bakmix)
0,5 g bakpoeder (zakje) of natriumbicarbonaat bij apotheek/drogist
175 ml water
margarine (koemelkvrij) om de tulband mee in te vetten
Klop de eieren of eivervanger met water zodat een schuimige massa ontstaat. Roer de margarine met de suiker glad. Vermeng het margarine mengsel met de eieren of eivervanger, de bloem en het bakpoeder. Schenk het water beetje bij beetje door de massa. Mixen 5 minuten tot soepel beslag ontstaat. Daarna beslag in ingevette en bestoven tulband schenken. Cake in 1,5 uur afbakken. Na afkoelen evt. opensnijden en besmeren met jam en garneren met verse vruchten, vlaggetjes en kaarsjes.
Ouderwetse cake (koemelkvrij)
Ingrediënten
*200 gram bloem
*200 gram boter(wajang)
*200 gram suiker
*1 zakje vanillesuiker
*4 eieren
*4 theelepels bakpoeder
Hulpmiddelen
*deegkom
*mixer
*weegschaal
*cakevorm
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Weeg alles van te voren af.
Bereidingswijze
Maak het beslag als volgt.Suiker , vanille-suiker , en boter mixen tot het glad is.Voeg een voor een de eieren toe en na het laatste ei even op hoogste snelheid mixen.Bloem en bakpoeder toevoegen en op de laagste stand glad mixen(niet te lang mixen).
Cakevorm invetten met een beetje boter(wajang)en beslag in de vorm doen.In het midden van de oven in 60-75 minuten gaar bakken(de cake is gaar als je er met een sateprikker in het midden inprikt en de sateprikker komt er schoon uit).
Haal de cake uit de oven en laat hem even iets afkoelen.Haal de cake na ongeveer 15 minuten uit de vorm.
voor de cake:
4 eieren of eivervanger ter vervanging van 4 eieren met de aangegeven hoeveelheid water
200 g margarine (koemelkvrij)
200 g basterdsuiker
200 g bloem (125 g boekweitmeel en 125 g rijstemeel of 250 g glutenvrije bakmix)
0,5 g bakpoeder (zakje) of natriumbicarbonaat bij apotheek/drogist
175 ml water
margarine (koemelkvrij) om de tulband mee in te vetten
Klop de eieren of eivervanger met water zodat een schuimige massa ontstaat. Roer de margarine met de suiker glad. Vermeng het margarine mengsel met de eieren of eivervanger, de bloem en het bakpoeder. Schenk het water beetje bij beetje door de massa. Mixen 5 minuten tot soepel beslag ontstaat. Daarna beslag in ingevette en bestoven tulband schenken. Cake in 1,5 uur afbakken. Na afkoelen evt. opensnijden en besmeren met jam en garneren met verse vruchten, vlaggetjes en kaarsjes.
Ouderwetse cake (koemelkvrij)
Ingrediënten
*200 gram bloem
*200 gram boter(wajang)
*200 gram suiker
*1 zakje vanillesuiker
*4 eieren
*4 theelepels bakpoeder
Hulpmiddelen
*deegkom
*mixer
*weegschaal
*cakevorm
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Weeg alles van te voren af.
Bereidingswijze
Maak het beslag als volgt.Suiker , vanille-suiker , en boter mixen tot het glad is.Voeg een voor een de eieren toe en na het laatste ei even op hoogste snelheid mixen.Bloem en bakpoeder toevoegen en op de laagste stand glad mixen(niet te lang mixen).
Cakevorm invetten met een beetje boter(wajang)en beslag in de vorm doen.In het midden van de oven in 60-75 minuten gaar bakken(de cake is gaar als je er met een sateprikker in het midden inprikt en de sateprikker komt er schoon uit).
Haal de cake uit de oven en laat hem even iets afkoelen.Haal de cake na ongeveer 15 minuten uit de vorm.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 61
- Lid geworden op: 06-10-2010 20:03
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Daarvoor hebben we toch ook een forum, om elkaar te helpen en het liefst zo snel mogelijk
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!