Hoe voeg je de eieren toe aan je biscuit?

Hierin zijn oude topics te lezen die niet meer toepassing zijn of waarvan creaties niet meer zichtbaar zijn
sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Hoe voeg je de eieren toe aan je biscuit?

Bericht door sylvia » 14-06-2011 08:53

Eieren zijn van groot belang in het beslag.
Hoe voeg jij deze toe?
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 14-06-2011 08:55

ik zelf weeg de eieren altijd zodat ik de juiste hoeveelheid heb, dit omdat de eieren niet allemaal even groot zijn.
Laatst had ik mij vergist met het verdubbelen van het recept, alles verdubbeld behalve de eieren :oops: het resultaat was een te stevige cake
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 14-06-2011 08:55

In het begin woog ik het exact af, tegenwoordig rond ik mijn eieren af, dus heb ik 140 gram eieren nodig, dan neem ik gewoon 3 eieren en de ene keer is het 145 gram en de andere keer is het 150 gram.
Je biscuit wordt er alleen maar luchtiger van :)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Petr@
Moderator
<font color=99CC00><B>Moderator</>
Berichten: 1419
Lid geworden op: 13-09-2010 09:49

Bericht door Petr@ » 14-06-2011 11:14

Altijd per ei. Ik leg ze voor gebruik ook altijd in warm water. Als ik ze daarna nog zou moeten afwegen zijn ze afgekoeld...

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 14-06-2011 12:10

Ik leg ze ook vooraf in warm water, dan weeg ik de mix af en voeg de eieren er warm aan toe ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Gast

Bericht door Gast » 14-06-2011 18:01

IK bewaar mijn eieren gewoon in de keuken en die is op temperatuur. Ik leg de eieren dus nooit in warm water maar roere een stel eieren los en dan weeg ik het af. :)

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 14-06-2011 18:03

ik bewaar mijn eieren ook gewoon op kamer temperatuur zodat ze niet in warm water hoeven.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 14-06-2011 19:08

sylvia schreef:ik bewaar mijn eieren ook gewoon op kamer temperatuur zodat ze niet in warm water hoeven.
Die van mij liggen ook op kamertemperatuur, maar leg ze toch altijd nog even in heet water. Wordt je biscuit alleen maar hoger en luchtiger van ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Petr@
Moderator
<font color=99CC00><B>Moderator</>
Berichten: 1419
Lid geworden op: 13-09-2010 09:49

Bericht door Petr@ » 15-06-2011 15:52

Miranda schreef:
sylvia schreef:ik bewaar mijn eieren ook gewoon op kamer temperatuur zodat ze niet in warm water hoeven.
Die van mij liggen ook op kamertemperatuur, maar leg ze toch altijd nog even in heet water. Wordt je biscuit alleen maar hoger en luchtiger van ;)
Ja hier precies zo. Ze liggen in de keuken, waar het wel ietsje frisser is dan kamertemperatuur en dan toch in heet water. Dat verschil merk je echt wel. Probeer het maar eens :wink:.

J@nine
Berichten: 471
Lid geworden op: 19-08-2010 21:49

Bericht door J@nine » 15-06-2011 20:19

Leg ze eigenlijk nooit in warm water, maar als ik het zo lees moet ik het maar eens proberen!
:wink:
If it doesn't kill you, it makes you stronger!

Plaats reactie