Tabel voor biscuitmix

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Tabel voor biscuitmix

Bericht door Miranda » 24-08-2010 13:17

Blanda schaal
doorsnede - personen - biscuitmix - eieren - water
15 ------------- 6 á 8 ------- 132 -------- 102 ----- 13
19,5 ----------- 11 ---------- 240 -------- 190 ----- 25
27 ------------- 17 ---------- 400 -------- 310 ----- 40

Ronde vormen
doorsnede - personen - biscuitmix - eieren - water
10 ------------- 3 ----------- 50 ---------- 39 ------ 5
12 ------------- 4 ----------- 75 ---------- 58 ------ 7
15 ------------- 6 ----------- 115 -------- 85 ------ 12
18 ------------- 10/12 ------ 160 -------- 125 ----- 16
18,5 ----------- 11/12 ------ 170 -------- 132 ----- 17
20 ------------- 11 ---------- 200 -------- 155 ----- 20
22 ------------- 13 ---------- 240 -------- 190 ----- 25
24 ------------- 15 ---------- 290 -------- 225 ----- 30
24,5 ----------- 16 ---------- 315 -------- 240 ----- 32
26 ------------- 18 ---------- 340 -------- 290 ----- 35
28 ------------- 21 ---------- 390 -------- 305 ----- 40
30 ------------- 24 ---------- 450 -------- 350 ----- 45

Vierkante vormen
doorsnede - personen - biscuitmix - eieren - water
22 ------------- 16 ---------- 255 -------- 195 ----- 25
25 ------------- 21 ---------- 400 -------- 310 ----- 40
26 ------------- 23 ---------- 430 -------- 335 ----- 43
28 ------------- 27 ---------- 500 -------- 385 ----- 50
30 ------------- 31 ---------- 575 -------- 445 ----- 58
35 ------------- 42 ---------- 780 -------- 605 ----- 78
40 ------------- 54 ---------- 1020 ------- 790 ----- 100

Overige vormen
omschrijving - doorsnede - personen - biscuitmix - eieren - water
wondermold ----------------------- 15 --------- 290 ------- 225 ---- 30
6 hoekig ------------ 20 ----------- 12 --------- 170 ------- 132 ---- 17
bloemvorm --------- 15 ----------- 6 ---------- 145 ------- 120 ---- 15
bloemvorm --------- 20 ----------- 8 ---------- 240 ------- 190 ---- 20
1/2 pillow ----------- 17 ----------- 6 -------- 132 --------- 102 ---- 13





Voor afwijkende vierkante vormen kan je dit aanhouden:
lengte x breedte x hoogte = ltr
30 x 30 x 7 = 6300 = 6,3 ltr
per halve ltr = 65 gr mix 1 ei 10% water v.d. mix


-------------------------------------------------------------------------------------

Dit zijn de tabellen die ik aanhoudt voor de biscuitmix (funcakes)
Mocht er iemand een verandering ik willen zien of een goede tip hebben, laat het dan weten, dan kan ik het toevoegen.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Sigrid1973
Berichten: 5
Lid geworden op: 23-08-2010 00:24

Bericht door Sigrid1973 » 24-08-2010 20:02

Heel erg handig,bedankt
Hoopp dat de taart nu wel gaat lukken

Groetjes Sigrid

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 24-08-2010 20:28

Graag gedaan :wink:
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Gast

Bericht door Gast » 25-08-2010 07:46

wij gebruiken de mix van zeelandia maar ook dan houden wij deze ook globaal aan.
Wel doen wij altijd de maat erboven want dan worden de taarten hoger en dat zien wij graag bij bruidstaarten

Gast

Bericht door Gast » 11-09-2010 15:22

Heel handig, deze tabellen!!! Super!!!

berlinerbol25
Berichten: 1007
Lid geworden op: 26-08-2010 07:46

Bericht door berlinerbol25 » 12-09-2010 09:43

kun je zien dat ik een koeke bakker ben en er nog geen verstand van heb maar de tabel begrijp ik niet helemaal,
vooral het gedeelte van de eieren niet?
dus als ik een ronde vorm van 20 cm doorsnee heb moet ik 155 eieren in mijn beslag doen?

Gast

Bericht door Gast » 12-09-2010 11:54

ik denk dat je dan 155 gr eieren in je beslag moet doen, maar dat weet ik ook niet helemaal zeker. Ik heb het tabelletje niet gemaakt. Dus nog even afwachten op het antwoord van Miranda, maar die is nu nog even op vakantie. We wachten af, hihihi... ... ...

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 19-01-2011 16:29

berlinerbol25 schreef:kun je zien dat ik een koeke bakker ben en er nog geen verstand van heb maar de tabel begrijp ik niet helemaal,
vooral het gedeelte van de eieren niet?
dus als ik een ronde vorm van 20 cm doorsnee heb moet ik 155 eieren in mijn beslag doen?
nee geen 155 eieren :lol: maar gram ;)

Het zijn allemaal grammen ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 19-01-2011 18:17

Ik heb het tabel nog even aangepast met overige vormen. Hebben jullie nog overige vormen en de formulen erbij, laat het me dan weten, dan voeg ik het er nog aan toe ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Gast

Bericht door Gast » 21-01-2011 23:07

Zijn de eieren in de tabel per gram neem ik aan?
Wat weegt een gemiddeld ei dan per stuk?
Misschien een domme vraag...

en water gewoon in ml?

Plaats reactie