Wat is jullie ervaring met het afsmeren van het kapsel?
-
- Berichten: 2288
- Lid geworden op: 29-03-2012 16:47
Wat is jullie ervaring met het afsmeren van het kapsel?
Even een vraagje , zit regelmatig te kijken op google hoe ik een taart mooi glad en strak kan krijgen . De ene gebruikt redelijk wat botercrème en de andere vrij dun .
Wat is jullie ervaring ???? Hoor het graag
Wat is jullie ervaring ???? Hoor het graag
mamavan4
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
vrij dun, want een dikke laag kan ook gaan verschuiven.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 3719
- Lid geworden op: 10-03-2012 19:10
Ik smeer er ook niet al te veel op met minder vind ik het beterder werken als met een dikke laag.
Doe ook mee met de themawedstijd en maak kans op een mooie prijs! Stem je ook mee in de poll?
Groetjes Angela mama van Soraya & Yaro
Mijn eigen winkel in leuke persoonlijke cadeautjes,
http://t-borduurwinkeltje.webklik.nl
Wie weet tot ziens
Groetjes Angela mama van Soraya & Yaro
Mijn eigen winkel in leuke persoonlijke cadeautjes,
http://t-borduurwinkeltje.webklik.nl
Wie weet tot ziens
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
vooral met de zomer in zicht, gaat bc ook snel weer smelten, dus als je dan dik afsmeert, wordt het echt een glibberboel
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 451
- Lid geworden op: 27-09-2012 20:39
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
ja dat heb ik ook nog, maat het nadeel is weer dat het veel werk is om vooraf te maken, het voordeel van de ganache kan zijn een strakkere taartPumba schreef:Ik gebruik weinig bc. Ik wil nog een keer gaan afsmeren met witte choco ganache of meringe botercreme. Het nadeel van de ganache is natuurlijk dat je het met slagroom maakt en het niet lang buiten de koelkast kan.
Maar smeer jij dan ook echt af met de ganache zoals je met bc doet?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 451
- Lid geworden op: 27-09-2012 20:39
Dat heb ik nog nooit gedaan, maar toevallig had ik op FB met iemand daarover "gesproken". Zij doet dit altijd. En inderdaad net als met bc, gewoon afsmeren. Het schijnt harder te worden dan 1:1 bc (dat ik gebruik ik eigenlijk alleen als het koemelkvrij moet zijn).Miranda schreef:ja dat heb ik ook nog, maat het nadeel is weer dat het veel werk is om vooraf te maken, het voordeel van de ganache kan zijn een strakkere taartPumba schreef:Ik gebruik weinig bc. Ik wil nog een keer gaan afsmeren met witte choco ganache of meringe botercreme. Het nadeel van de ganache is natuurlijk dat je het met slagroom maakt en het niet lang buiten de koelkast kan.
Maar smeer jij dan ook echt af met de ganache zoals je met bc doet?
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
ja het wordt ook harder.
Maar persoonlijk zou ik het eerst erover heen gieten en dan vervolgens wat strak trekken met een schraper.
1:1 gebruik ik altijd.
Wat gebruik jij dan, de bcmix?
Maar persoonlijk zou ik het eerst erover heen gieten en dan vervolgens wat strak trekken met een schraper.
1:1 gebruik ik altijd.
Wat gebruik jij dan, de bcmix?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!