Red Velvetcake (traditionale amerikaanse cake)
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Red Velvetcake (traditionale amerikaanse cake)
Ingrediënten
250 gr boter, op kamertemperatuur
600 gr ruwe rietsuiker
6 eieren
2 eetlepels rode voedingskleurstof
3 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit
375 gr witte bloem
250 ml karnemelk
1 theelepel vanille-extract
1/2 theelepel zout
1 theelepel baksoda
1 eetlepel azijn
Glazuur
2 pakjes (200 gr) roomkaas
350 gr witte chocola
250 gr boter, op kamertemperatuur
Bereidingswijze
1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. 3 bakvormen van 20 cm invetten en met bloem bestrooien.
2. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
3. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
4. Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
5. Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
6. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
De kleurstof die je ook voor je fondant gebruiktsylvia schreef:bedankt miranda dit recept wil ik nog steeds eens proberen.
Gebruik je vloeibare kleustof hiervoor?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 1497
- Lid geworden op: 13-05-2011 19:07
-
- Berichten: 814
- Lid geworden op: 19-11-2010 14:35
nog sneller met 2 eetlepels......sylvia schreef:Oh echt?? Dan is je potje snel leeg met 2 thee lepels.Miranda schreef:De kleurstof die je ook voor je fondant gebruiktsylvia schreef:bedankt miranda dit recept wil ik nog steeds eens proberen.
Gebruik je vloeibare kleustof hiervoor?
you can never know it all...
so never stop to wonder and discover!!
(Sinds eind januari mama van een klavertje 5)
so never stop to wonder and discover!!
(Sinds eind januari mama van een klavertje 5)
-
- Berichten: 1497
- Lid geworden op: 13-05-2011 19:07
-
- Berichten: 814
- Lid geworden op: 19-11-2010 14:35
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Tja je moet er iets voor over hebben en de klant ervoor laten betalen
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Ik heb dit recept gebruikt voor een bruids-stapeltaart en moet zeggen dat die wel heel erg zwaar was hoor. Het werd een 3laagse taart en ik schat dat het bij elkaar wel 10 kilo woog
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 1497
- Lid geworden op: 13-05-2011 19:07