Red Velvetcake (traditionale amerikaanse cake)

Deel hier de recepten voor het bakken van taarten, cupcakes, koekjes e.d. en de lekkerste vullingen
Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Red Velvetcake (traditionale amerikaanse cake)

Bericht door Miranda » 06-06-2011 14:17

Afbeelding


Ingrediënten

250 gr boter, op kamertemperatuur

600 gr ruwe rietsuiker

6 eieren

2 eetlepels rode voedingskleurstof

3 eetlepels cacaopoeder van goede kwaliteit

375 gr witte bloem

250 ml karnemelk

1 theelepel vanille-extract

1/2 theelepel zout

1 theelepel baksoda

1 eetlepel azijn

Glazuur

2 pakjes (200 gr) roomkaas

350 gr witte chocola

250 gr boter, op kamertemperatuur

Bereidingswijze
1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. 3 bakvormen van 20 cm invetten en met bloem bestrooien.

2. In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.

3. Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.

4. Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.

5. Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.

6. Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 06-06-2011 14:34

bedankt miranda dit recept wil ik nog steeds eens proberen.
Gebruik je vloeibare kleustof hiervoor?
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 06-06-2011 15:57

sylvia schreef:bedankt miranda dit recept wil ik nog steeds eens proberen.
Gebruik je vloeibare kleustof hiervoor?
De kleurstof die je ook voor je fondant gebruikt ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 07-06-2011 10:06

Miranda schreef:
sylvia schreef:bedankt miranda dit recept wil ik nog steeds eens proberen.
Gebruik je vloeibare kleustof hiervoor?
De kleurstof die je ook voor je fondant gebruikt ;)
Oh echt?? Dan is je potje snel leeg met 2 thee lepels.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Jennifer
Berichten: 814
Lid geworden op: 19-11-2010 14:35

Bericht door Jennifer » 07-06-2011 11:23

sylvia schreef:
Miranda schreef:
sylvia schreef:bedankt miranda dit recept wil ik nog steeds eens proberen.
Gebruik je vloeibare kleustof hiervoor?
De kleurstof die je ook voor je fondant gebruikt ;)
Oh echt?? Dan is je potje snel leeg met 2 thee lepels.
nog sneller met 2 eetlepels......
you can never know it all...
so never stop to wonder and discover!!
(Sinds eind januari mama van een klavertje 5)

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 07-06-2011 11:31

Jennifer schreef:
sylvia schreef:
Miranda schreef:De kleurstof die je ook voor je fondant gebruikt ;)
Oh echt?? Dan is je potje snel leeg met 2 thee lepels.
nog sneller met 2 eetlepels......
hahahaha ja dat bedoel ik twee eetlepels :shock:
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Jennifer
Berichten: 814
Lid geworden op: 19-11-2010 14:35

Bericht door Jennifer » 07-06-2011 11:48

ik vond in een engels recept idd ook 2 tablespoons
en dat het 1 once is

1 fl. ounce = 0,2957 dl
1 ounce (oz) = 28,35 g

dus best veel idd

in sommige recepten staat 2 once
you can never know it all...
so never stop to wonder and discover!!
(Sinds eind januari mama van een klavertje 5)

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 07-06-2011 22:47

Tja je moet er iets voor over hebben en de klant ervoor laten betalen :) :wink:
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 11-06-2011 11:19

Ik heb dit recept gebruikt voor een bruids-stapeltaart en moet zeggen dat die wel heel erg zwaar was hoor. Het werd een 3laagse taart en ik schat dat het bij elkaar wel 10 kilo woog :shock:
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 12-06-2011 09:26

Miranda schreef:Ik heb dit recept gebruikt voor een bruids-stapeltaart en moet zeggen dat die wel heel erg zwaar was hoor. Het werd een 3laagse taart en ik schat dat het bij elkaar wel 10 kilo woog :shock:
Zo hey! dat is pittig.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Plaats reactie