Pagina 1 van 1

Champagnecrème

Geplaatst: 29-01-2012 11:54
door Petr@
Ingrediënten:

100 gr suiker
100 ml champagne of cava
1 citroen
3 eidooiers
3 bl gelatine
400 ml slagroom

De helft van de suiker met het sap van de citroen, de citroenschil en de champagne aan de kook brengen, ongeveer 5 minuten laten trekken.
Het vocht zeven, iets laten afkoelen.
De eidooiers met de andere helft van de suiker luchtig kloppen.
Mengsels bij elkaar doen en zachtjes verwarmen tot het gaat binden, daarna de geweekte gelatine erbij doen.
Slagroom stijf kloppen.
De champagnecrème op ijs of in ijskoud water kloppen tot het afgekoeld is.
De champagne crème mengen met de stijfgeklopte slagroom.

Superlekker als taartvulling of als toetje. Combineert goed met fruit, vooral frambozen(jam).