Chocolate marshmallow teacakes

Deel hier de recepten voor het bakken van taarten, cupcakes, koekjes e.d. en de lekkerste vullingen
Plaats reactie
Petr@
Moderator
<font color=99CC00><B>Moderator</>
Berichten: 1419
Lid geworden op: 13-09-2010 09:49

Chocolate marshmallow teacakes

Bericht door Petr@ » 21-10-2012 16:03

Het originele recept staat hier: http://www.bbc.co.uk/food/recipes/choco ... llow_60410

Ingrediënten:
400 g. pure chocolade met een cacaogehalte van ongeveer 40%
50 g. tarwemeel
50 g. meel
snufje zout
1/2 theelepel bakpoeder
25 g. suiker
25 g. boter
1 eetlepel melk

Voor de marshmallow:
3 scharreleieren, alleen het eitwit
150 g. suiker
6 theelepels golden syrup
1/2 theelepel zout
1/2 vanillestokje, alleen de zaadjes
en een siliconen mal met 6 halve bollen van 7,5 cm.

1. Smelt 300 g. pure chocolade in een kom au bain marie (let op dat de bodem van de kom het water niet raakt). Het smelten van de chocolade op een zacht vuur voorkomt dat het later verkleurt. Zet apart om langzaam af te laten koelen- je kunt de moulds niet bekleden als de chocolade te dun is.
2. Verwarm de oven voor tot 170 graden (gas 3)
3. Voor de bereiding van de koekjes, doe al het meel, zout, bakpoeder en suiker in een kom en wrijf met je vingertoppen de boter erdoor. Voeg de melk toe en roer alles samen tot een zachte bal.
4. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een dikte van ongeveer 5 mm. Steek 6 rondjes uit met een uitsteker van 7,5 cm.
5. Leg de rondjes op een plat bord en zet ze 10 minuten in de koelkast. Zorg ervoor dat de koekjes perfect rond zijn en goed gekoeld omdat ze anders kunnen uitvloeien of krimpen tijdens het bakken.
6. Bak de koekjes 10-12 minuten. Ze moeten hard zijn, niet zacht omdat ze basis vormen van de teacakes.
7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
8. Bekleed de binnenkant van de mal met gesmolten chocolade. De dikte van de chocolade moet genoeg zijn om ze stevig te maken, maar niet te dik. Dit lukt het beste met een lepel waarvan de achterkant wordt gebruikt om de chocolade in de mal te krijgen. Als de chocolade te dun is, zal de top te dik worden en de zijkanten te dun.
9. Laat hard worden. Ze ze niet in de koelkast, want dan verliest de chocolade zijn glans.
10. Ondertussen de afkoelde koekjes in de gesmolten chocolade dopen (misschien is er meer chocolade nodig). Je kunt de koekjes in de chocolade dopen of met een paletmes bestrijken. Leg ze op een stukje bakpapier.
11. Om de marsmallow te maken moeten alle ingrediënten in een grote kom en op een pan met water dat tegen de kook aan zit (zorg dat de bodem het water niet raakt) en klop met een mixer 6-8 minuten zodat het zacht en verdubbeld in volume is. Zorg ervoor dat het stijf is, zoals slagroom, zodat het stijf blijft als het gespoten is. Het moet niet uitlopen.
12. Schep de marshmallow in een spuitzak.
13. Smelt de overige chocolade en doe het in een wegwerp spuitzak met een dicht uiteinde. Leg opzij om wat op te stijven, het moet niet hard worden.
14. Haal de koekjes van het bakpapier en leg ze op een schoon stukje bakpapier met de gladde kant naar beneden.
15. Spuit de marshmallow in de met chocolade bekleede mal net tot de top.
16. Knip een stukje van 2 cm. van de spuitzak met chocolade.
17. Spuit voorzichtig wat chocolade op de marshmallow en een randje van chocolade rond het koekje en plaats snel het koekje op de marshmallow. Werk de rand af met een mes.
18. Laat de teacakes rusten tot ze helemaal afgekoeld zijn en aan elkaar zitten.
19. Haal ze heel voorzichtig uit de mal. Pas op voor vingerafdrukken op de glimmende bovenkant.
20. Zet ze op een bord en bewaar ze koel, maar niet in de koelkast om de chocolade glanzend te houden.

brenda
Berichten: 2288
Lid geworden op: 29-03-2012 16:47

Bericht door brenda » 21-10-2012 20:22

Dank je wel voor het recept en het vertalen natuurlijk, erg handig .
Ga het zeker een keer proberen , klimken echt heerlijk petr@
mamavan4

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 22-10-2012 19:03

Heb je er ook een voorbeeldje van
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Petr@
Moderator
<font color=99CC00><B>Moderator</>
Berichten: 1419
Lid geworden op: 13-09-2010 09:49

Bericht door Petr@ » 23-10-2012 11:55

Miranda schreef:Heb je er ook een voorbeeldje van
Ja, ik heb "overige creaties" een foto van eentje geplaatst die ik zelf gemaakt heb. Als je morgenavond om 20.00 afstemt op BBC2, zie je hoe Mary Berry ze zelf maakt.

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 23-10-2012 15:01

helaas moet dan een workshop geven ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Plaats reactie