Icing

Deel hier de algemene en overige recepten voor de taarten
Plaats reactie
Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Icing

Bericht door Miranda » 06-11-2010 10:34

Eiwitglazuur/icing:

1kg poedersuiker (suikerbakkerspoeder is de beste)
150 cc/g/ml gekookt water
25g eiwitpoeder
evt wat citroenzuur of -sap om het minder zoet te maken

Eiwitpoeder en water in een kommetje/beker doen. Het eiwitpoeder lost niet op, het blijft er op drijven. Het water moet door de poeder worden opgenomen. Minimaal een kwartier laten staan, voordat je het gebruikt. Het kan ook langer, bv. de avond ervoor. Evt. tussendoor roeren.
Eerst de suiker in de kom. en al mixend het eiwitmengsel en evt. citroen toevoegen.
LET OP!! Er is al menig mixer doorgebrand met de bereiding van dit glazuur.

Het moet lekker dik en stug worden. Als een goede piek rechtop blijft staan en alleen het buitenste puntje omkrult is het goed. Dit is de "dikke of stevige consistentie". Zo is de glazuur geschikt voor het spuiten van bv. roosjes.
Doe je glazuur in een luchtdichte (plastic) doos, leg er een stukje huishoudfolie over en doe dan de deksel er op. Zo kun je het nog weken bewaren.
Voor een dunnere consistentie of een kleurtje schep je wat van het glazuur in een kommetje, paar druppels water of citroensap erbij of de kleurstof, roeren... Klaar voor gebruik.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Plaats reactie