Ingrediënten
400g suiker
1/8 theelepel wijnsteen
250ml water
200g poedersuiker, of zoveel als nodig
Bereidingswijze
1. Meng in een steelpan de basterdsuiker, wijnsteen en water. Breng aan de kook op middelhoog vuur en laat koken zonder te roeren tot een temperatuur is bereikt van tussen de 106 en 112 graden C, of tot een klein beetje siroop als een draad van de lepel afloopt.
2. Als de siroop op de juiste temperatuur is haal dan de pan van het vuur en roer de poedersuiker erdoor met 50 gram per keer tot de glazuur dik genoeg is dat het een metalen lepel bedekt. Test het uit door wat over een klein stukje cake te schenken. Pas de hoeveelheid poedersuiker aan om de juiste schenkdikte te krijgen. Verwerk het als het nog warm is, of warm op over een kom kokend water. Bewaar afgedekt met huishoudfolie om te voorkomen dat er een korst ontstaat.
Glazuur voor petit fours
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Glazuur voor petit fours
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Het is een soort van bakpoeder
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!