Cake zonder Ei en suiker
Geplaatst: 18-08-2010 17:10
Cake zonder Ei en suiker
Dit recept is vrij van: Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Suiker (eventueel Koemelk- en Lactosevrij te maken)
Ingrediënten:
100 gram glutenvrij meel
100 gram roomboter of olie
2-3 el fructose
4 eetlepels lijnzaad
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Maal lijnzaad in een koffiemolen en doe hier vier eetlepels van in een koffiekop. Giet er kokend water op en laat
4 minuten staan. Doe de boter in een schaaltje en laat dit in een halve minuut in de magnetron smelten. Meng het bakpoeder vast door het meel en roer de fructose door de botermassa. Roer het lijnzaadpapje 3 minuten door. Doe nu het meel door het fructose/botermengsel, voeg het lijnzaadpapje toe en giet het beslag in een ingevet bakblik. Bakde cake 40-60 minuten op 180-200 °C.
Dit recept is vrij van: Gluten, Tarwezetmeel, Kippenei, Suiker (eventueel Koemelk- en Lactosevrij te maken)
Ingrediënten:
100 gram glutenvrij meel
100 gram roomboter of olie
2-3 el fructose
4 eetlepels lijnzaad
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
Maal lijnzaad in een koffiemolen en doe hier vier eetlepels van in een koffiekop. Giet er kokend water op en laat
4 minuten staan. Doe de boter in een schaaltje en laat dit in een halve minuut in de magnetron smelten. Meng het bakpoeder vast door het meel en roer de fructose door de botermassa. Roer het lijnzaadpapje 3 minuten door. Doe nu het meel door het fructose/botermengsel, voeg het lijnzaadpapje toe en giet het beslag in een ingevet bakblik. Bakde cake 40-60 minuten op 180-200 °C.