hoe de taart bewaren?

Voor al het andere wat je niet kwijt kan op het forum
Kirsten
Berichten: 43
Lid geworden op: 28-05-2011 20:56

hoe de taart bewaren?

Bericht door Kirsten » 13-08-2011 08:57

Als ik een stapeltaart heb gemaakt hoe bewaar ik hem dan het beste???
in of uit de koelkast en in of uit een doos/folie oid??

grtjes
Kirsten

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 13-08-2011 09:07

in een gebaksdoos in of buiten de koelkast. Dit ligt aan hoe warm het is, luchtvochtigheid en welke vullingen er zijn gebruikt.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Kirsten
Berichten: 43
Lid geworden op: 28-05-2011 20:56

Bericht door Kirsten » 13-08-2011 09:09

ik gebruik vooralsnog steeds botercreme.
Dit moet neem ik aan in de koelkast maar als hij er zonder doos in staat word hij nattig als je hem eruit haalt.
En dan plakt hij dus ook aan het karton ertussen.

grtjes
Kirsten

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 13-08-2011 09:13

Kirsten schreef:ik gebruik vooralsnog steeds botercreme.
Dit moet neem ik aan in de koelkast maar als hij er zonder doos in staat word hij nattig als je hem eruit haalt.
En dan plakt hij dus ook aan het karton ertussen.

grtjes
Kirsten
De doos neemt vocht op.
Als je een vuling gebruikt op basis van zelfgemaakte bc kan het gewoon buiten de koelkast blijven, maar nogmaals het ligt er ook aan hoe warm het is en hoe vochtig.
Als je taart in de koelkast erg vochtig is, moet je misschien eens kijken naar de temperatuur of misschien is je koelkast erg vochtig van binnen.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Kirsten
Berichten: 43
Lid geworden op: 28-05-2011 20:56

Bericht door Kirsten » 13-08-2011 09:16

ja de bc is met de mix gemaakt.
En als ik hem nu buiten de koelkast zet wirdt het dan weer hard zeg maar?
Of blijft het dan plakkerig.
Hij is voor morgen dus de vraag is of ik hem zo moet laten staan.

grtjes!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 13-08-2011 09:24

Als die nu plakkerig is, zou je er evt een ventilator op kunnen zetten om het te laten drogen.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 13-08-2011 09:26

ps, ik heb even je topic verplaatst naar overige ;)
Invriezen heeft namelijk niks te maken met decoreren.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 13-08-2011 09:55

ik heb het zelfde probleem gehad, en dacht dat het wel kon in de koelkast maar echt niet zonder doos er om heen.
De doos neemt idd zoals miranda al zei alle vocht op en de taart blijft prima.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 13-08-2011 10:15

sylvia schreef:ik heb het zelfde probleem gehad, en dacht dat het wel kon in de koelkast maar echt niet zonder doos er om heen.
De doos neemt idd zoals miranda al zei alle vocht op en de taart blijft prima.
Ik zet mijn taarten wel zonder doos in de koelkast, geen problemen mee. Het ligt ook echt aan je koelkast of dat wel of niet kan.
De ene koelkast is gewoon wat vochtiger dan een andere.
Nu heb ik een horeca koelkast speciaal voor mijn taarten, dus misschien zit daarin wel het verschil.
Maar anders idd in de doos bewaren.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Petr@
Moderator
<font color=99CC00><B>Moderator</>
Berichten: 1419
Lid geworden op: 13-09-2010 09:49

Bericht door Petr@ » 13-08-2011 13:02

Miranda, ik heb ooit al eens gelezen dat een horeca koelkast idd minder vochtig is dan een "gewone".
Zelf zet ik de temperatuur in mijn taartenkoelkast minder laag dan in mijn gewone, zodat het temperatuursverschil met buiten de koelkast minder groot is.
Even een ventilator erop doet idd ook wonderen.

Plaats reactie