Pagina 1 van 2

Hoe vet jij je bakpan in?

Geplaatst: 10-08-2011 17:32
door Miranda
Hoe vet jij je bakpan / bakvorm in?

Stem mee in deze poll en licht toe waarom je het zo doet.
Alle tips en ideeën zijn immers welkom en iedereen kan er weer wat van leren ;)

Geplaatst: 10-08-2011 17:42
door Petr@
Met een bakspray.

Met boter en met boter en bloem heb ik al eens geprobeerd, maar voor mij werkt het bij biscuit het best als ik alleen bakspray gebruik. Bij appeltaart ofzo gebruik ik dan weer boter of boter met bloem.

Geplaatst: 10-08-2011 18:50
door Miranda
Ik gebruik voortaan bakspray en daarna bestrooi ik het met bloem.
Voorheen gebruikte ik altijd alleen bakspray, toen kreeg ik ineens luchtbellen en heb ik de tip van Petra gebruikt door een keer langs de randen met keukenrolpapiertje te gaan, dit ging goed, tot op een gegeven moment dat het kapsel vastplakte en ik soms een halve kapsel eruit trok :?
Toen ben ik het gaan bestrooien met bloem en nu gaat dat goed, het voordeel is dat het kapsel er kaarsrecht uitkomt :)

Maar waaraan het nu allemaal heeft gelegen???? We hebben een nieuwe oven aangeschaft, dus dat kan het niet zijn, heb inmiddels nieuwe bakpannen, dus dat kan het ook niet zijn, mss is de samenstelling van de bakspray veranderd??? En anders weet ik het ook niet...

Geplaatst: 10-08-2011 22:32
door sannepen
Ik heb het vandaag geprobeerd met bakspray en bloem, maar ga het volgende x weer alleen met bakspray doen! :wink: Gaat naar mijn idee wel beter! Maar heb er dan ook nog maar 3 gebakken hoor, dus heb niet heel veel ervaring nog :P

Geplaatst: 10-08-2011 23:08
door noor
ik doe voor biscuit bakspray, gewoon die van Dr Oetker.
als ik bijv appeltaart maak doe ik altijd boter en bloem.

Geplaatst: 11-08-2011 07:47
door sylvia
ik gebruik momenteel vloeibare boter.
Heb van die flesjes. echt heel handig, zorg met de kwast dat het overal zit en komt prima los.

Geplaatst: 11-08-2011 09:27
door Miranda
noor schreef:ik doe voor biscuit bakspray, gewoon die van Dr Oetker.
als ik bijv appeltaart maak doe ik altijd boter en bloem.
Ja die heb ik ook, maar bij mij komt het of niet los of ik krijg luchtbellen :?

Geplaatst: 11-08-2011 10:42
door Gast
Ik smeer mijn bakvorm eigenlijk altijd in met vloeibare boter. En ja, inderdaad krijg ik ook wel eens luchtbelletjes... ... ...Maar voor de rest gaat het echt prima

Geplaatst: 11-08-2011 13:45
door Miranda
Ik heb een nieuwe baksrpay staan, profesioneel staat erop, dus als ik die ga gebruiken zal ik eens weer uitproberen of enkel bakspray nu wel bij me werkt ;)

Geplaatst: 11-08-2011 17:43
door crunchie
Gewoon de bakspray van dr oeker en bloem, wel ff wachten tot het wat afgekoeld is en dan storten. Met cake echt ff wachten tot het afgekoeld is want heb al paar keer meegemaakt dat het scheurde omdat hij zwaar was.
Tsja en dan moet je maar extra cakepops maken he