verschil van bloem / meelsoorten

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
Plaats reactie
Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

verschil van bloem / meelsoorten

Bericht door Miranda » 06-06-2011 13:56

Bloem (keuken)Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bloem is een fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn.

Door deze bereidingswijze heeft bloem een witte kleur. Veel mensen, met name kinderen, vinden met bloem in plaats van "gewoon" meel gemaakte producten lekkerder.

Vroeger werd door sommige korenmolens, zoals de vroeger in Delft staande molen Het Fortuyn, voor rijke mensen extra witte bloem geproduceerd. Hiervoor werden van de tarwekorrels eerst door pelstenen de buitenkant van de korrel weggeraspt, waarna ze op een maalkoppel tot meel werden vermalen.

[bewerken] Soorten bloem
Er bestaan ten minste de volgende soorten bloem:

tarwebloem is bloem gemaakt van tarwe, fijner gemalen (en soms gezeefd) dan volkorenmeel. Hiermee kunnen ook te bakken producten worden ingesmeerd om ze een bruin korstje te geven.
patentbloem is ook bloem gemaakt van tarwe, maar fijner gemalen en gezeefd dan tarwebloem.
rijstebloem is fijn gemalen rijst. Het is verkrijgbaar in natuurvoedingswinkels maar kan ook thuis worden gemaakt door rijst te bakken en te malen in een blender of koffiemolen.
maïsbloem is gemaakt van maïs.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Plaats reactie