baksoda, rijstbloem en maisbloem

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
Plaats reactie
Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

baksoda, rijstbloem en maisbloem

Bericht door Miranda » 05-06-2011 19:14

Weet iemand waar deze ingrediënten te koop zijn, baksoda, rijstbloem en maisbloem.
Ik kan natuurlijk de supermarkten wel gaan afshoppen, maar dacht misschien weten jullie het zodat ik rechtstreeks naar de winkel kan ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Petr@
Moderator
<font color=99CC00><B>Moderator</>
Berichten: 1419
Lid geworden op: 13-09-2010 09:49

Bericht door Petr@ » 05-06-2011 20:52

Baksoda? Bedoel bakpoeder? Dat koop je gewoon bij de supermarkt. Dubbelkoolzuursoda (zo heet het geloof ik in het Nederlands, bicarbonate of soda in het Engels) kun je -dacht ik- bij toko's of ouderwetse drogisten kopen. Volgens mij wordt het ook wel zuiveringszout genoemd.

Rijstbloem koop je bij de supermarkt of drogist bij de babyvoeding. Dat doen ze wel eens door de flesvoeding :evil: bij hongerige kindjes... :roll:

en maisbloem, is dat niet gewoon maïzena?

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 05-06-2011 20:54

baksoda heb je hier alleen maar bij de toko.
De rest weet ik niet
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 05-06-2011 21:01

Petr@ schreef:Baksoda? Bedoel bakpoeder? Dat koop je gewoon bij de supermarkt. Dubbelkoolzuursoda (zo heet het geloof ik in het Nederlands, bicarbonate of soda in het Engels) kun je -dacht ik- bij toko's of ouderwetse drogisten kopen. Volgens mij wordt het ook wel zuiveringszout genoemd.

Rijstbloem koop je bij de supermarkt of drogist bij de babyvoeding. Dat doen ze wel eens door de flesvoeding :evil: bij hongerige kindjes... :roll:

en maisbloem, is dat niet gewoon maïzena?
Baksoda is niet hetzelfde als bakpoeder. Het is idd zuiverigszout. Dus bij een toko?
Oja, rijstbloem heeft Timo ook gehad als baby, tegen het spuigen.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 05-06-2011 21:02

Petr@ schreef:Baksoda? Bedoel bakpoeder? Dat koop je gewoon bij de supermarkt. Dubbelkoolzuursoda (zo heet het geloof ik in het Nederlands, bicarbonate of soda in het Engels) kun je -dacht ik- bij toko's of ouderwetse drogisten kopen. Volgens mij wordt het ook wel zuiveringszout genoemd.

Rijstbloem koop je bij de supermarkt of drogist bij de babyvoeding. Dat doen ze wel eens door de flesvoeding :evil: bij hongerige kindjes... :roll:

en maisbloem, is dat niet gewoon maïzena?
Geen idee trouwens of maisbloem maizena is? :oops:
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

noor
Berichten: 736
Lid geworden op: 11-05-2011 14:57

Bericht door noor » 06-06-2011 12:45

is maisbloem niet hetzelfde als polenta???

Gast

Bericht door Gast » 08-06-2011 20:18

Bloem gemaakt van maïs. In de Vlaamse keuken gekend als dikkingsmiddel voor sauzen en ook wel eens voor desserts, maar in de Mexicaanse en Zuidamerikaanse keuken gebruikt voor allerlei pannenkoek achtige broodsoorten, zoals tortilla.

In Italië is een grove maïsbloem het volksvoedsel bij uitstek die ook hier gekend is als polenta. Hier ga je meestal de instant polenta vinden in de supermarkt. In italiaanse speciaalzaken kan je echter echte polenta bloem vinden.

De Amerikaanse "corn flour" is echter ook heel wat minder fijn gemalen dan maïzena. Als je dus zelf tortillas wil maken, of een ander gebak, ga je best op zoek naar de wat grovere maïsbloem voor polenta. Ook voor het Amerikaanse "corn bread" is die bloem uitstekend bruikbaar.

Maïsbloem is vrij van gluten.
:)

Petr@
Moderator
<font color=99CC00><B>Moderator</>
Berichten: 1419
Lid geworden op: 13-09-2010 09:49

Bericht door Petr@ » 09-06-2011 16:21

Vandaag was ik bij "De Tuinen" en daar zag ik dat ze -ondanks de kleine winkel- een vrij groot glutenvrij bakmixen assortiment hadden. Misschien daar eens kijken? Op hun site kun je er wat van vinden.

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 09-06-2011 21:48

Petr@ schreef:Vandaag was ik bij "De Tuinen" en daar zag ik dat ze -ondanks de kleine winkel- een vrij groot glutenvrij bakmixen assortiment hadden. Misschien daar eens kijken? Op hun site kun je er wat van vinden.
Bedankt voor de tip Petra. Maar inmiddels heeft de bruid zelf iets gebracht.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Plaats reactie