Bavaroise

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
Plaats reactie
Jonge taart
Berichten: 5
Lid geworden op: 15-09-2011 21:30

Bavaroise

Bericht door Jonge taart » 29-09-2011 12:21

Hoe maken jullie die vulling?

Ik heb met slagroom en mix,maar ik krijg dat niet erg stijf dus graag jullie advies.

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 29-09-2011 21:06

ik lees even mee want ik ben ook benieuwd.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Gast

Bericht door Gast » 29-09-2011 22:26

Ik heb geen idee hoe dat kan komen. Ja, klop je lang genoeg. Ik heb vandaag nog bavaroise gemaakt en dan heb ik gewoon het recept wat op het bakje staat gevolgd, lang genoeg mixen (kijk af en toe of het al dik genoeg is) en dan heb je je bavaroise. Ik hoop dat iemand aanwijzingen weet. Succes

J@nine
Berichten: 471
Lid geworden op: 19-08-2010 21:49

Bericht door J@nine » 01-10-2011 08:08

Hoe maak je het, toch eerst slagroom stijf slaan en dan de met water aan gemaakte mix toevoegen door spatelen en klaar!
If it doesn't kill you, it makes you stronger!

Gast

Bericht door Gast » 01-10-2011 10:18

Ik doe alles in een kom en zet daarna de mixer aan en kijk dan af en toe of het al stevig genoeg is :wink:

Petr@
Moderator
<font color=99CC00><B>Moderator</>
Berichten: 1419
Lid geworden op: 13-09-2010 09:49

Bericht door Petr@ » 01-10-2011 12:59

Ik had altijd mix van een molen hier in de buurt, geen problemen. Idd ook mengen met water en dan de slagroom erdoor spatelen.
Maar gisteren heb ik mix gebruikt van een taartwinkel en dat werd dus helemaal niet stijf. Met de andere mix moet ik het mengsel altijd een uurtje in de koelkast laten opstijven, maar dat stond bij de nieuwe mix niet op de verpakking.
Ik heb het wel gedaan, maar na een uurtje in de koelkast was er nog niks veranderd. Maar toen ik vanmorgen keek wel! Deze mix moet dus langer opstijven (was handig geweest als ze dat op de verpakking hadden gezet :wink:)

J@nine
Berichten: 471
Lid geworden op: 19-08-2010 21:49

Bericht door J@nine » 02-10-2011 13:13

@Petra inderdaad haha
Ik heb altijd de stadler mix of zeesan van zeelandia en heb er geen problemen mee zolang je doet wat er op de verpakking staat (als het er op staat hihihhi) Eerst mix aan maken met water even laten staan, slagroom stijf kloppen en dan de mix er door spatelen. De mix zelf is dan al redelijk stijf.
SUCCES allemaal!
If it doesn't kill you, it makes you stronger!

Plaats reactie