Lemoncurd
-
- Berichten: 290
- Lid geworden op: 19-08-2010 22:31
Ik koop het bij Appie want ben te lui om het steeds zelf te maken.
Maar hier 2 recepten
Lemoncurd 1
Bereidingstijd:10-20 minuten
Ingrediënten
2 kleine citroenen,
75 gr boter,
100 gr witte basterd suiker,
2 losgeklopte eieren,
1 pot met deksel
Bereidingswijze
Maak het potje en de deksel van te voren goed schoon met heet water en soda.
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap er uit. Zet een pan water op het vuur met een kleine pan er in (au-bain-marie) en smelt de boter hier in. Meng nu de suiker en de citroenrasp en sap er in. Klop de eieren er beetje bij beetje door. Blijf kloppen. Als het water langzaam aan de kook komt zal je zien dat het mengsel indikt. Blijf kloppen tot het is ingedikt.
Het blijft in de ijskast minstens 4 dagen goed.
Lemoncurd 2
250 gram fijne kristal suiker
rasp van vier citroenen
240 gram citroensap van ongeveer 6 citroenen
180 gram roomboter
140 gram eidooier
4 eieren
Snijd de boter in blokjes en leg die in de koelkast.
Doe een klein beetje suiker bij de zestes en wrijf de zestes goed door de suiker. Voeg beetje voor beetje de rest van de suiker toe zodat de zestes goed hun smaak af kunnen geven. Laat dit even staan.
Voeg nu de citroensuiker, citroensap, dooiers en hele eieren bij elkaar.
Gaar deze massa au bain marie tot een mooie gladde crème.
Laat de crème afkoelen tot ongeveer 45°C en voeg nu beetje bij beetje de koude boterblokjes toe (monteren). Het moet een goed geëmulgeerde massa worden die een dikte heeft van mayonaise.
Afdekken, plastic op de curd drukken om velvorming tegen te gaan.
Afkoelen.
Maar hier 2 recepten
Lemoncurd 1
Bereidingstijd:10-20 minuten
Ingrediënten
2 kleine citroenen,
75 gr boter,
100 gr witte basterd suiker,
2 losgeklopte eieren,
1 pot met deksel
Bereidingswijze
Maak het potje en de deksel van te voren goed schoon met heet water en soda.
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap er uit. Zet een pan water op het vuur met een kleine pan er in (au-bain-marie) en smelt de boter hier in. Meng nu de suiker en de citroenrasp en sap er in. Klop de eieren er beetje bij beetje door. Blijf kloppen. Als het water langzaam aan de kook komt zal je zien dat het mengsel indikt. Blijf kloppen tot het is ingedikt.
Het blijft in de ijskast minstens 4 dagen goed.
Lemoncurd 2
250 gram fijne kristal suiker
rasp van vier citroenen
240 gram citroensap van ongeveer 6 citroenen
180 gram roomboter
140 gram eidooier
4 eieren
Snijd de boter in blokjes en leg die in de koelkast.
Doe een klein beetje suiker bij de zestes en wrijf de zestes goed door de suiker. Voeg beetje voor beetje de rest van de suiker toe zodat de zestes goed hun smaak af kunnen geven. Laat dit even staan.
Voeg nu de citroensuiker, citroensap, dooiers en hele eieren bij elkaar.
Gaar deze massa au bain marie tot een mooie gladde crème.
Laat de crème afkoelen tot ongeveer 45°C en voeg nu beetje bij beetje de koude boterblokjes toe (monteren). Het moet een goed geëmulgeerde massa worden die een dikte heeft van mayonaise.
Afdekken, plastic op de curd drukken om velvorming tegen te gaan.
Afkoelen.
-
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 21-08-2010 20:17
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Gewoon idd lekker kopen bij de supermarkt. Het is heerlijk en fris, ook lekker te combineren de citroenkwarkpudding van Mona ![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!