Lemoncurd

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
Plaats reactie
Gast

Lemoncurd

Bericht door Gast » 15-09-2010 15:10

Ik heb, misschien voor jullie een rare vraag. Wat is lemoncurd precies en hoe maak je het?!? Dat vraag ik me echt af. groetjes linda

marie
Berichten: 28
Lid geworden op: 12-09-2010 22:41

Bericht door marie » 16-09-2010 13:38

is heel lekker vind ik echt fris .
je moet het eens proberen koop de mijne altyd bij de konmar
groetjes marie

Gast

Bericht door Gast » 16-09-2010 14:09

Oh, je kan het zo kopen!!! Ga ik dan een keertje doen!!! Bedankt!!!

crunchie
Berichten: 290
Lid geworden op: 19-08-2010 22:31

Bericht door crunchie » 17-09-2010 17:19

Ik koop het bij Appie want ben te lui om het steeds zelf te maken.
Maar hier 2 recepten

Lemoncurd 1
Bereidingstijd:10-20 minuten

Ingrediënten
2 kleine citroenen,
75 gr boter,
100 gr witte basterd suiker,
2 losgeklopte eieren,
1 pot met deksel

Bereidingswijze
Maak het potje en de deksel van te voren goed schoon met heet water en soda.
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap er uit. Zet een pan water op het vuur met een kleine pan er in (au-bain-marie) en smelt de boter hier in. Meng nu de suiker en de citroenrasp en sap er in. Klop de eieren er beetje bij beetje door. Blijf kloppen. Als het water langzaam aan de kook komt zal je zien dat het mengsel indikt. Blijf kloppen tot het is ingedikt.
Het blijft in de ijskast minstens 4 dagen goed.


Lemoncurd 2
250 gram fijne kristal suiker
rasp van vier citroenen
240 gram citroensap van ongeveer 6 citroenen
180 gram roomboter
140 gram eidooier
4 eieren

Snijd de boter in blokjes en leg die in de koelkast.
Doe een klein beetje suiker bij de zestes en wrijf de zestes goed door de suiker. Voeg beetje voor beetje de rest van de suiker toe zodat de zestes goed hun smaak af kunnen geven. Laat dit even staan.
Voeg nu de citroensuiker, citroensap, dooiers en hele eieren bij elkaar.
Gaar deze massa au bain marie tot een mooie gladde crème.
Laat de crème afkoelen tot ongeveer 45°C en voeg nu beetje bij beetje de koude boterblokjes toe (monteren). Het moet een goed geëmulgeerde massa worden die een dikte heeft van mayonaise.
Afdekken, plastic op de curd drukken om velvorming tegen te gaan.
Afkoelen.

anne
Berichten: 1462
Lid geworden op: 19-08-2010 22:21

Bericht door anne » 19-09-2010 19:15

kan je die kopen????
wilde het een keer uitproberen maar zag dat hij teveel werk gaf ihhihihi
dus op naar appie of de konmar........thnks ladies
Een dag niet gelachen , is een dag niet geleefd!

Gast

Bericht door Gast » 19-09-2010 19:50

ik denk dat ik ook lekker naar de appie ga. En op gegeven moment ga ik het misschien wel een keertje zelf proberen te maken. Bedankt voor de tips!!!! Super!!!

Gast

Bericht door Gast » 20-09-2010 19:28

misschien van de winter eens maken als het wat rustiger is maar wij kopen het lekker bij de AH.
Wij houden er niet zo van maar momenteel is het bij ons erg hot !!!

Siep
Berichten: 110
Lid geworden op: 21-08-2010 20:17

Bericht door Siep » 24-09-2010 21:44

Heerlijk spul, maak het ook altijd zelf en zoveel tijd kost het niet :D

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 04-10-2010 13:09

Gewoon idd lekker kopen bij de supermarkt. Het is heerlijk en fris, ook lekker te combineren de citroenkwarkpudding van Mona ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Plaats reactie