Vanille en Chocolade smaak

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
noor
Berichten: 736
Lid geworden op: 11-05-2011 14:57

Bericht door noor » 22-06-2011 21:59

ik gebruik de vanille van dr oetker wel, die is prima, ik doe er altijd een scheutje door en dan even proeven ;)

enneuh ik vind dus vulling met chocmousse, vanillebotercreme en evt een frambozenjam echt zoooooo jummie!!

Wendytaart
Berichten: 34
Lid geworden op: 01-06-2011 23:10

Bericht door Wendytaart » 22-06-2011 22:07

Bedankt Noor, ik houd ook erg van een jam ofzo ertussen maar zij hebben duidelijk gezegd dat ze er geen fruit tussen willen.

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 23-06-2011 08:39

nou het komt vast helemaal goed zo. succes ermee.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Chelly
Berichten: 887
Lid geworden op: 19-08-2010 11:43

Bericht door Chelly » 23-06-2011 09:50

ik zou gewoon voor botercreme gaan
(is naar mijn mening toch al vanille een beetje)
en dan zou ik een laag krokante chocolade ertussen doen

Wendytaart
Berichten: 34
Lid geworden op: 01-06-2011 23:10

Bericht door Wendytaart » 23-06-2011 10:28

Wat versta jij onder krokante chocolade??

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 23-06-2011 11:13

Chelly schreef:ik zou gewoon voor botercreme gaan
(is naar mijn mening toch al vanille een beetje)
en dan zou ik een laag krokante chocolade ertussen doen
of bc met vanille erdoor heen en stukjes chocolade.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Chelly
Berichten: 887
Lid geworden op: 19-08-2010 11:43

Bericht door Chelly » 23-06-2011 11:21

CHOCOLADE smelten en dan een laag smeren
wordt vanzelf weer hard

Gast

Bericht door Gast » 23-06-2011 12:30

Chelly schreef:CHOCOLADE smelten en dan een laag smeren
wordt vanzelf weer hard
Dat kan je dan nooit heel tussen een taart krijgen toch?!? Niet dat dat heel veel uitmaakt, maar het zou leuk zijn... ... ...hoe doe jij dit dan?!?

Jennifer
Berichten: 814
Lid geworden op: 19-11-2010 14:35

Bericht door Jennifer » 23-06-2011 13:29

Linda schreef:
Chelly schreef:CHOCOLADE smelten en dan een laag smeren
wordt vanzelf weer hard
Dat kan je dan nooit heel tussen een taart krijgen toch?!? Niet dat dat heel veel uitmaakt, maar het zou leuk zijn... ... ...hoe doe jij dit dan?!?
Als je laag nog echt goed warm is kan je het soms erop leggen en dan smelt de chocola vanzelf. Werkt dan wel op een gladde kant van een cake.

En anders kan je toch een of een paar repen chocola smelten en dan erop gieten en dan voorzichtig uitsmeren.

Voor een kindertaart heb ik het met milkey's ways gedaan
en een laag chocola met marshmellow's gesmolten (plakkerig!!)
het schijnt dat de taart zo op was
you can never know it all...
so never stop to wonder and discover!!
(Sinds eind januari mama van een klavertje 5)

Chelly
Berichten: 887
Lid geworden op: 19-08-2010 11:43

Bericht door Chelly » 23-06-2011 16:21

ik haal van die chocolade druppels zeg maar
die smelt ik au bain marie in een kom
dat giet ik op een laag (gewoon zoals je ook je jam zou smeren)
En dan leg ik de volgende laag er gewoon weer op wel ff wachten met de volgende laag smeren (de botercreme dan)
want anders gaat ie glijden
Dan na ong 5 min de botercreme en dan de taart gewoon afsmeren
en bekleden en wanneer ze de taart aansnijden is de chocolade weer hard :wink:
snappen jullie hem???
Kan trouwens ook gewoon met repen chocolade

Plaats reactie