Manieren om te vullen
-
- Moderator>
- Berichten: 1419
- Lid geworden op: 13-09-2010 09:49
Manieren om te vullen
Mijn taarten vul ik altijd door eerst een dijkje te spuiten en dan daar binnen de vulling te doen. Nu heb ik dit weekend een taart gegeten van een "concurrent" en zij had de taart (vond ik) heel apart gevuld. Ze had de vulling niet tot aan de rand gedaan, waardoor de randen mooi op elkaar aansloten. Bij lichtere kleuren fondant die je bij nogal eens die randen erdoor waar ik mijn dijkje heb gespoten (hoe goed ik het ook afsmeer en zelfs als ik mijn fondant wat dikker doe).
Zijn er meer dames die dat zo doen en krijg je dan niet een hele bolle taart in het midden?
Zijn er meer dames die dat zo doen en krijg je dan niet een hele bolle taart in het midden?
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Ik spuit ook niet gauw een dijkje, tenzij het echt een natte vulling is.
En idd naar de randen iets dunner uitsmeren en tijdens het afsmeren vul ik de naden met een dun randje botercreme.
En idd naar de randen iets dunner uitsmeren en tijdens het afsmeren vul ik de naden met een dun randje botercreme.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
nee hoor, niet bij mij je moet het ook geleidelijk uitsmeren.sylvia schreef:hmm, maar gaat je taart dan niet iets bol staan miranda? als je naar de randen dunner uitsmeert?
Ik maak ook altijd een dijkje van bc.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Moderator>
- Berichten: 1419
- Lid geworden op: 13-09-2010 09:49
Maar als je vulling in het midden 1,5 cm dik is en aan de rand zit niks (en dat 2 of 3 keer), moet het toch wel bol gaan staan? Bij een vierkante taart zijn bij mij de zijkanten vaak ook nog eens lager dan het midden. Snij je aan de bovenkant (die onderkant moet worden) veel weg dan om bolling tegen te gaan?
Ik denk dat ik het gewoon eens moet gaan proberen.
Ik denk dat ik het gewoon eens moet gaan proberen.
-
- Berichten: 814
- Lid geworden op: 19-11-2010 14:35
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
ja dat klopt!Jennifer schreef:maar als je met afsmeren de randen bij/aanvult
dan komt er toch achteraf een laagje tussen
van de botercreme waarmee het dan afsmeert toch?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
tja geen idee, dat doe ik op mijn gevoel, maar wel zo dat het lekker gevuld issylvia schreef:maar hoe dik doen jullie de vulling dan?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!