cote dore/chocoladevulling
-
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 10-11-2010 21:00
cote dore/chocoladevulling
Even een vraag, tijdje geleden heb ik een workshop boetseren gedaan bij Miranda, we maakten het elfje. Een van de vrouwen vertelde mij toen heel duidelijk hoe ik een chocoladevulling kon maken. Slagroom, klopfix etc??? Ik weet het niet meer precies. Misschien dat deze mevrouw zich het kan herinneren, en anders, wie kan mij duidelijk uitleggen hoe ik zo'n vulling moet maken?
-
- Berichten: 1497
- Lid geworden op: 13-05-2011 19:07
ik maak voor chocolade vulling de bonbonbloc vulling.
Dat gaat als volgt.
1 reep bonbonbloc puur(melk kan ook)
250 ml ongeklopte slagroom
klopfix
Doe de slagroom in een pannetje en doe daar de bonbonbloc in stukjes bij.
Op een niet te hoog vuurtje laten smelten terwijl je blijft roeren.
Als de chocolade gesmolten is dan het vuur uit zetten en af laten koelen.
Als het aardig is afgekoeld in de koelkast verder af laten koelen.
Moet lekker koud zijn.
Dan in de bak met mixer doen met een zakje klopfix erbij en net zo lang blijven kloppen tot het een wat stevigere substantie is. je kan ook een extra zakje klopfix erbij doen als het niet helemaal wilt.
Hoop dat je hier iets aan hebt.
Dat gaat als volgt.
1 reep bonbonbloc puur(melk kan ook)
250 ml ongeklopte slagroom
klopfix
Doe de slagroom in een pannetje en doe daar de bonbonbloc in stukjes bij.
Op een niet te hoog vuurtje laten smelten terwijl je blijft roeren.
Als de chocolade gesmolten is dan het vuur uit zetten en af laten koelen.
Als het aardig is afgekoeld in de koelkast verder af laten koelen.
Moet lekker koud zijn.
Dan in de bak met mixer doen met een zakje klopfix erbij en net zo lang blijven kloppen tot het een wat stevigere substantie is. je kan ook een extra zakje klopfix erbij doen als het niet helemaal wilt.
Hoop dat je hier iets aan hebt.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Bedoel je na het afkoelen van de chocolade de slagroom erbij en dan mixen?sylvia schreef:Dan in de bak met mixer doen met een zakje klopfix erbij .
Doe je dat dan op een lage of hoge stand?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 52
- Lid geworden op: 10-11-2010 21:00
Ik kom er achter dat ik de verkeerde bonbonbloc heb gebruikt. Had toch met de truffel of praline moeten nemen.
Nou ja ik heb een grote cote dore reep gebruikt, puur. Heb ik nu met de slagroom warm gemaakt, gesmolten. Staat nu af te koelen.
Combinatie zal zeker het lekkerst zijn met kersenjam?
Of hebben jullie andere ideeen?
Nou ja ik heb een grote cote dore reep gebruikt, puur. Heb ik nu met de slagroom warm gemaakt, gesmolten. Staat nu af te koelen.
Combinatie zal zeker het lekkerst zijn met kersenjam?
Of hebben jullie andere ideeen?
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
aardbeien of aardbeienjam met chocolade is natuurlijk ook altijd erg lekker.
Kijk anders eens in het vullingencombinatie lijstje![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
Kijk anders eens in het vullingencombinatie lijstje
![Wink ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
Je kan ook gewoon bc gebruiken en daar fijngemalen stukjes bonbonbloc door heen doen, zodat je een bonbonbloccreme krijgt
Ik had laatst stracciatellacreme gemaakt en dat gecombineerd met sinaasappeljam en een krokant laagje chocolade over de jam heen. Ook erg lekker, heb ik van de ontvangers gehoord!!!
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Ja dat zou ik wel doen als je slagroom gebruikt.Natascha schreef:je moet wel een dijkje maken he? Met botercreme?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
-
- Berichten: 1497
- Lid geworden op: 13-05-2011 19:07
nee want je smelt de chocolade toch al in de slagroom, als het volledig afgekoeld is dan hoef je alleen nog een zakje klopfix erbij te doen en dan mixen.Miranda schreef:Bedoel je na het afkoelen van de chocolade de slagroom erbij en dan mixen?sylvia schreef:Dan in de bak met mixer doen met een zakje klopfix erbij .
Doe je dat dan op een lage of hoge stand?
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!
-
- Berichten: 1497
- Lid geworden op: 13-05-2011 19:07
Ik gebruik bij deze vulling nooit een 2e vulling erbij.Natascha schreef:Ik kom er achter dat ik de verkeerde bonbonbloc heb gebruikt. Had toch met de truffel of praline moeten nemen.
Nou ja ik heb een grote cote dore reep gebruikt, puur. Heb ik nu met de slagroom warm gemaakt, gesmolten. Staat nu af te koelen.
Combinatie zal zeker het lekkerst zijn met kersenjam?
Of hebben jullie andere ideeen?
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!