cote dore/chocoladevulling

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
Natascha
Berichten: 52
Lid geworden op: 10-11-2010 21:00

cote dore/chocoladevulling

Bericht door Natascha » 11-08-2011 21:10

Even een vraag, tijdje geleden heb ik een workshop boetseren gedaan bij Miranda, we maakten het elfje. Een van de vrouwen vertelde mij toen heel duidelijk hoe ik een chocoladevulling kon maken. Slagroom, klopfix etc??? Ik weet het niet meer precies. Misschien dat deze mevrouw zich het kan herinneren, en anders, wie kan mij duidelijk uitleggen hoe ik zo'n vulling moet maken?

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 12-08-2011 08:46

ik maak voor chocolade vulling de bonbonbloc vulling.
Dat gaat als volgt.
1 reep bonbonbloc puur(melk kan ook)
250 ml ongeklopte slagroom
klopfix

Doe de slagroom in een pannetje en doe daar de bonbonbloc in stukjes bij.
Op een niet te hoog vuurtje laten smelten terwijl je blijft roeren.
Als de chocolade gesmolten is dan het vuur uit zetten en af laten koelen.
Als het aardig is afgekoeld in de koelkast verder af laten koelen.
Moet lekker koud zijn.
Dan in de bak met mixer doen met een zakje klopfix erbij en net zo lang blijven kloppen tot het een wat stevigere substantie is. je kan ook een extra zakje klopfix erbij doen als het niet helemaal wilt.

Hoop dat je hier iets aan hebt.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 12-08-2011 08:57

sylvia schreef:Dan in de bak met mixer doen met een zakje klopfix erbij .
Bedoel je na het afkoelen van de chocolade de slagroom erbij en dan mixen?
Doe je dat dan op een lage of hoge stand?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Natascha
Berichten: 52
Lid geworden op: 10-11-2010 21:00

Bericht door Natascha » 12-08-2011 14:03

Ik kom er achter dat ik de verkeerde bonbonbloc heb gebruikt. Had toch met de truffel of praline moeten nemen.
Nou ja ik heb een grote cote dore reep gebruikt, puur. Heb ik nu met de slagroom warm gemaakt, gesmolten. Staat nu af te koelen.
Combinatie zal zeker het lekkerst zijn met kersenjam?
Of hebben jullie andere ideeen?

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 12-08-2011 14:14

aardbeien of aardbeienjam met chocolade is natuurlijk ook altijd erg lekker.
Kijk anders eens in het vullingencombinatie lijstje ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Natascha
Berichten: 52
Lid geworden op: 10-11-2010 21:00

Bericht door Natascha » 12-08-2011 17:05

je moet wel een dijkje maken he? Met botercreme?

Gast

Bericht door Gast » 12-08-2011 17:14

Je kan ook gewoon bc gebruiken en daar fijngemalen stukjes bonbonbloc door heen doen, zodat je een bonbonbloccreme krijgt :wink: Ik had laatst stracciatellacreme gemaakt en dat gecombineerd met sinaasappeljam en een krokant laagje chocolade over de jam heen. Ook erg lekker, heb ik van de ontvangers gehoord!!!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 12-08-2011 19:30

Natascha schreef:je moet wel een dijkje maken he? Met botercreme?
Ja dat zou ik wel doen als je slagroom gebruikt.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 13-08-2011 10:02

Miranda schreef:
sylvia schreef:Dan in de bak met mixer doen met een zakje klopfix erbij .
Bedoel je na het afkoelen van de chocolade de slagroom erbij en dan mixen?
Doe je dat dan op een lage of hoge stand?
nee want je smelt de chocolade toch al in de slagroom, als het volledig afgekoeld is dan hoef je alleen nog een zakje klopfix erbij te doen en dan mixen.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

sylvia
Berichten: 1497
Lid geworden op: 13-05-2011 19:07

Bericht door sylvia » 13-08-2011 10:03

Natascha schreef:Ik kom er achter dat ik de verkeerde bonbonbloc heb gebruikt. Had toch met de truffel of praline moeten nemen.
Nou ja ik heb een grote cote dore reep gebruikt, puur. Heb ik nu met de slagroom warm gemaakt, gesmolten. Staat nu af te koelen.
Combinatie zal zeker het lekkerst zijn met kersenjam?
Of hebben jullie andere ideeen?
Ik gebruik bij deze vulling nooit een 2e vulling erbij.
je wordt pas echt oud als de kaarsjes meer kosten dan de taart!

Plaats reactie