wat gaat er verkeerd

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
brenda
Berichten: 2288
Lid geworden op: 29-03-2012 16:47

wat gaat er verkeerd

Bericht door brenda » 01-07-2013 09:07

Heb nu een biscuitrecept uit geprobeerd , gebakken . maar nu is de bodem wat plakkerig .
Wat is er fout gegaan ? :shock:
mamavan4

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 01-07-2013 09:49

wrs is die dan nog niet geheel gaar geweest.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

brenda
Berichten: 2288
Lid geworden op: 29-03-2012 16:47

Bericht door brenda » 01-07-2013 10:58

oke maar de rest is wel gaar en de bovenkant werd erg brossig .
Moest het eerst op 20 min op 160 graden en daarna 15 min op 180 graden en nog was ie bij mij niet gaar , kan ook aan mijn oven liggen natuurlijk ieder oven is anders .
mamavan4

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 01-07-2013 11:17

ja idd ligt het eraan dat elke oven anders is, maar als het nog nattig is, is het niet gaar.
Is de bovenkant al wel heel gaar en neigt het naar te bruin, dan even aluminiumfolie op de bovenkant leggen, dan gaar het meer van binnenuit.


Ben wel benieuwd welk recept je heb genomen, mss leuk om het even hier bij recepten te posten ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

brenda
Berichten: 2288
Lid geworden op: 29-03-2012 16:47

Bericht door brenda » 01-07-2013 16:46

Doe ik ,zal morgen erop zetten .
Vind het persoonlijk wel zoet ,maar toen was ie nog warm . Afgekoeld weet ik niet zal het posten .
Miranda misschien ken jij het al wel en andere evt ook , Tis een recept van Lady Sharon.
Moet zeggen dat het wel een luchtige biscuit is
mamavan4

Mama_Angela
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 3719
Lid geworden op: 10-03-2012 19:10

Bericht door Mama_Angela » 01-07-2013 17:21

Ik heb dat altijd dat het onder de toplaag nog niet gaar is, soms zelfs nog niet na een uur bakken.....
Nu ik dat weet snij ik het eraf
Doe ook mee met de themawedstijd en maak kans op een mooie prijs! Stem je ook mee in de poll?

Groetjes Angela mama van Soraya & Yaro

Mijn eigen winkel in leuke persoonlijke cadeautjes,
http://t-borduurwinkeltje.webklik.nl
Wie weet tot ziens

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 01-07-2013 18:49

ligt het er dan mss aan in wat voor bakpan jullie het bakken?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 01-07-2013 18:54

of gebruiken jullie mss alleen bakspray?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Mama_Angela
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 3719
Lid geworden op: 10-03-2012 19:10

Bericht door Mama_Angela » 01-07-2013 19:26

De originele van wilton heb ik.

Ik gebruik idd alleen bakspray om in te vetten maar dat staat toch los van de bovenkant?
(in de bakpan dan he :wink:)
Doe ook mee met de themawedstijd en maak kans op een mooie prijs! Stem je ook mee in de poll?

Groetjes Angela mama van Soraya & Yaro

Mijn eigen winkel in leuke persoonlijke cadeautjes,
http://t-borduurwinkeltje.webklik.nl
Wie weet tot ziens

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 02-07-2013 08:29

Mama_Angela schreef:De originele van wilton heb ik.

Ik gebruik idd alleen bakspray om in te vetten maar dat staat toch los van de bovenkant?
(in de bakpan dan he :wink:)
Nee niet als het om de bovenkant gaat zoals die in de bakpan zit.
Voelt die echt plakkerig aan als het nog in de bakpan zit? Laat je het in de bakpan afkoelen of stort je het direct?

Maar als het om de bodem gaat zoals Brenda schreef, zou het ook door de bakpray kunnen komen, ik spary mijn bakpannen altijd in en dan bestuif ik het met bloem, zo voorkom je ook dat het kapsel vast kan blijven plakken aan de bakpan.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Plaats reactie