verschil in biscuit

Vragen over het bakken van taarten en/of het vullen van taartvullingen. Of heb je hierover een tip. Plaats het hier
anne
Berichten: 1462
Lid geworden op: 19-08-2010 22:21

verschil in biscuit

Bericht door anne » 05-10-2010 10:21

Lieve mensen,

Ik gebruik de biscuitmix van funcakes.
Nu heb ik opgemerkt dat mijn gewone biscuit veel hoger en mooier eruitkomt dan de chocoladebiscuit :cry: .
Ik gebruik niets speciaals en doe gewoon wat het pakje aangeeft.
Ik gebruik ook dezelfde bakblikken formaat.

weet iemand wat ik mss verkeerd doe?

groetjes :lol:
Een dag niet gelachen , is een dag niet geleefd!

Gast

Bericht door Gast » 05-10-2010 10:27

Geen idee, heb nog nooit chocoladebiscuit gemaakt. Heb wel van funcakes chocoladebiscuitmix besteld, dus ben heel benieuwd naar antwoorden op deze vraag!!!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 05-10-2010 10:28

Geen idee :?

Wat ik zelf altijd met de gewone biscuitmix doe is de temperatuur ophogen, hierdoor komt het kapsel gelijkmatig omhoog.

En als dat met de chocoladebiscuit mix niet werkt, zou ik gewoon voortaan meer mix gebruiken bij deze ;)
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

anne
Berichten: 1462
Lid geworden op: 19-08-2010 22:21

Bericht door anne » 05-10-2010 10:32

de gewone biscuit dat gaat prima met de temp ophogen.
dan denkk ik tog dat ik dan meer mix bij de choco moet doen.
ga het van straksjes wel ff uitproberen.

thnx
Een dag niet gelachen , is een dag niet geleefd!

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 05-10-2010 10:40

anne schreef:de gewone biscuit dat gaat prima met de temp ophogen.
dan denkk ik tog dat ik dan meer mix bij de choco moet doen.
ga het van straksjes wel ff uitproberen.

thnx
iig weer een reden om te bakken :lol: :lol: :lol:
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

crunchie
Berichten: 290
Lid geworden op: 19-08-2010 22:31

Bericht door crunchie » 05-10-2010 19:17

door de cacao in de mix rijzen ze veel minder, de truuk is een ei extra!!!
Ook als je bij de gewone mix cacao toevoegt moet je een extra eitje doen

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 05-10-2010 19:35

crunchie schreef:door de cacao in de mix rijzen ze veel minder, de truuk is een ei extra!!!
Ook als je bij de gewone mix cacao toevoegt moet je een extra eitje doen
Wauw!!! Hoe weet jij toch al die truukjes???
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Chelly
Berichten: 887
Lid geworden op: 19-08-2010 11:43

Bericht door Chelly » 05-10-2010 19:43

ben heel blij met het antwoord van cruchie bij mij was ie ook al steeds lager

crunchie
Berichten: 290
Lid geworden op: 19-08-2010 22:31

Bericht door crunchie » 05-10-2010 21:20

:twisted:
proberen meiden en opschrijven de hoeveelheden voor jezelf
heb alleen geen flauw idee waarom dat zo is, een echte banketbakker hier op t forum zou handig zijn :D

anne
Berichten: 1462
Lid geworden op: 19-08-2010 22:21

Bericht door anne » 05-10-2010 21:32

ik zal er een xtra ei bijdoen de volgende keer, ff uitproberen.
heb wel een eigen lijstje van mijn bakblikken en hoeveelheid mix, maar ik kreeg mijn chocobiscuit niet hoog, maar ga dat xtraeitje eens proberen.

thanx crunchie
Een dag niet gelachen , is een dag niet geleefd!

Plaats reactie