Wat is jullie ervaring met het afsmeren van het kapsel?

Vragen, tips of suggesties over het bekleden en decoreren van taarten. Plaats het hier
Plaats reactie
brenda
Berichten: 2288
Lid geworden op: 29-03-2012 16:47

Wat is jullie ervaring met het afsmeren van het kapsel?

Bericht door brenda » 06-05-2013 12:21

Even een vraagje , zit regelmatig te kijken op google hoe ik een taart mooi glad en strak kan krijgen . De ene gebruikt redelijk wat botercrème en de andere vrij dun .
Wat is jullie ervaring ???? Hoor het graag :D :D
mamavan4

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 06-05-2013 12:54

vrij dun, want een dikke laag kan ook gaan verschuiven.
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Mama_Angela
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 3719
Lid geworden op: 10-03-2012 19:10

Bericht door Mama_Angela » 06-05-2013 14:24

Ik smeer er ook niet al te veel op met minder vind ik het beterder werken als met een dikke laag.
Doe ook mee met de themawedstijd en maak kans op een mooie prijs! Stem je ook mee in de poll?

Groetjes Angela mama van Soraya & Yaro

Mijn eigen winkel in leuke persoonlijke cadeautjes,
http://t-borduurwinkeltje.webklik.nl
Wie weet tot ziens

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 06-05-2013 14:26

vooral met de zomer in zicht, gaat bc ook snel weer smelten, dus als je dan dik afsmeert, wordt het echt een glibberboel :D
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

brenda
Berichten: 2288
Lid geworden op: 29-03-2012 16:47

Bericht door brenda » 06-05-2013 14:51

Daar hebben jullie ook gelijk in , met het oog op verschuiven /werkt beter en de zomer in aantocht . Maar mijn airco staat nu binnen hand bereik :lol: :lol: :lol: .
thnx voor jullie reactie
mamavan4

Pumba
Berichten: 451
Lid geworden op: 27-09-2012 20:39

Bericht door Pumba » 06-05-2013 14:52

Ik gebruik weinig bc. Ik wil nog een keer gaan afsmeren met witte choco ganache of meringe botercreme. Het nadeel van de ganache is natuurlijk dat je het met slagroom maakt en het niet lang buiten de koelkast kan.

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 06-05-2013 15:05

Pumba schreef:Ik gebruik weinig bc. Ik wil nog een keer gaan afsmeren met witte choco ganache of meringe botercreme. Het nadeel van de ganache is natuurlijk dat je het met slagroom maakt en het niet lang buiten de koelkast kan.
ja dat heb ik ook nog, maat het nadeel is weer dat het veel werk is om vooraf te maken, het voordeel van de ganache kan zijn een strakkere taart ;)

Maar smeer jij dan ook echt af met de ganache zoals je met bc doet?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

brenda
Berichten: 2288
Lid geworden op: 29-03-2012 16:47

Bericht door brenda » 06-05-2013 15:06

Dus ook met weinig ,
Heb zelf ganeche gemaakt mmmmmmmmmm, idd wel in de koelkast bewaren
Meringe staat ook nog op mijn lijstje :D
mamavan4

Pumba
Berichten: 451
Lid geworden op: 27-09-2012 20:39

Bericht door Pumba » 07-05-2013 20:26

Miranda schreef:
Pumba schreef:Ik gebruik weinig bc. Ik wil nog een keer gaan afsmeren met witte choco ganache of meringe botercreme. Het nadeel van de ganache is natuurlijk dat je het met slagroom maakt en het niet lang buiten de koelkast kan.
ja dat heb ik ook nog, maat het nadeel is weer dat het veel werk is om vooraf te maken, het voordeel van de ganache kan zijn een strakkere taart ;)

Maar smeer jij dan ook echt af met de ganache zoals je met bc doet?
Dat heb ik nog nooit gedaan, maar toevallig had ik op FB met iemand daarover "gesproken". Zij doet dit altijd. En inderdaad net als met bc, gewoon afsmeren. Het schijnt harder te worden dan 1:1 bc (dat ik gebruik ik eigenlijk alleen als het koemelkvrij moet zijn).

Miranda
Beheerder
<font color=FF0000><B>Beheerder</>
Berichten: 11619
Lid geworden op: 18-08-2010 11:51

Bericht door Miranda » 08-05-2013 08:46

ja het wordt ook harder.
Maar persoonlijk zou ik het eerst erover heen gieten en dan vervolgens wat strak trekken met een schraper.

1:1 gebruik ik altijd.
Wat gebruik jij dan, de bcmix?
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***

www.taartmetstyle.nl

Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!

Plaats reactie