Pagina 1 van 1

Wat is jullie ervaring met het afsmeren van het kapsel?

Geplaatst: 06-05-2013 12:21
door brenda
Even een vraagje , zit regelmatig te kijken op google hoe ik een taart mooi glad en strak kan krijgen . De ene gebruikt redelijk wat botercrème en de andere vrij dun .
Wat is jullie ervaring ???? Hoor het graag :D :D

Geplaatst: 06-05-2013 12:54
door Miranda
vrij dun, want een dikke laag kan ook gaan verschuiven.

Geplaatst: 06-05-2013 14:24
door Mama_Angela
Ik smeer er ook niet al te veel op met minder vind ik het beterder werken als met een dikke laag.

Geplaatst: 06-05-2013 14:26
door Miranda
vooral met de zomer in zicht, gaat bc ook snel weer smelten, dus als je dan dik afsmeert, wordt het echt een glibberboel :D

Geplaatst: 06-05-2013 14:51
door brenda
Daar hebben jullie ook gelijk in , met het oog op verschuiven /werkt beter en de zomer in aantocht . Maar mijn airco staat nu binnen hand bereik :lol: :lol: :lol: .
thnx voor jullie reactie

Geplaatst: 06-05-2013 14:52
door Pumba
Ik gebruik weinig bc. Ik wil nog een keer gaan afsmeren met witte choco ganache of meringe botercreme. Het nadeel van de ganache is natuurlijk dat je het met slagroom maakt en het niet lang buiten de koelkast kan.

Geplaatst: 06-05-2013 15:05
door Miranda
Pumba schreef:Ik gebruik weinig bc. Ik wil nog een keer gaan afsmeren met witte choco ganache of meringe botercreme. Het nadeel van de ganache is natuurlijk dat je het met slagroom maakt en het niet lang buiten de koelkast kan.
ja dat heb ik ook nog, maat het nadeel is weer dat het veel werk is om vooraf te maken, het voordeel van de ganache kan zijn een strakkere taart ;)

Maar smeer jij dan ook echt af met de ganache zoals je met bc doet?

Geplaatst: 06-05-2013 15:06
door brenda
Dus ook met weinig ,
Heb zelf ganeche gemaakt mmmmmmmmmm, idd wel in de koelkast bewaren
Meringe staat ook nog op mijn lijstje :D

Geplaatst: 07-05-2013 20:26
door Pumba
Miranda schreef:
Pumba schreef:Ik gebruik weinig bc. Ik wil nog een keer gaan afsmeren met witte choco ganache of meringe botercreme. Het nadeel van de ganache is natuurlijk dat je het met slagroom maakt en het niet lang buiten de koelkast kan.
ja dat heb ik ook nog, maat het nadeel is weer dat het veel werk is om vooraf te maken, het voordeel van de ganache kan zijn een strakkere taart ;)

Maar smeer jij dan ook echt af met de ganache zoals je met bc doet?
Dat heb ik nog nooit gedaan, maar toevallig had ik op FB met iemand daarover "gesproken". Zij doet dit altijd. En inderdaad net als met bc, gewoon afsmeren. Het schijnt harder te worden dan 1:1 bc (dat ik gebruik ik eigenlijk alleen als het koemelkvrij moet zijn).

Geplaatst: 08-05-2013 08:46
door Miranda
ja het wordt ook harder.
Maar persoonlijk zou ik het eerst erover heen gieten en dan vervolgens wat strak trekken met een schraper.

1:1 gebruik ik altijd.
Wat gebruik jij dan, de bcmix?