Slagroom
voor op de slagroomtaarten (of in de taart) kan je het beste toch de echte slagroomversteviger er in doen.
Je klopt de slagroom lobbig, dan de slagroomversteviger erbij (die wel aanmengen met water !!) en het hele mengsel er dus bij. Dan doorkloppen en je hebt prachtige slagroom dat je heerlijk kan spuiten in toefjes en ze blijven echt staan. Wij maken ook wel eens slagroomtaarten en ze zijn gewoon super !!!
Je klopt de slagroom lobbig, dan de slagroomversteviger erbij (die wel aanmengen met water !!) en het hele mengsel er dus bij. Dan doorkloppen en je hebt prachtige slagroom dat je heerlijk kan spuiten in toefjes en ze blijven echt staan. Wij maken ook wel eens slagroomtaarten en ze zijn gewoon super !!!
-
- Berichten: 1462
- Lid geworden op: 19-08-2010 22:21
-
- Berichten: 110
- Lid geworden op: 21-08-2010 20:17
-
- Beheerder>
- Berichten: 11619
- Lid geworden op: 18-08-2010 11:51
Vele hebben problemen met het kloppen van slagroom, want als je het te lang door klopt wordt het boter en dat is ook weer niet te bedoeling. En de ene keer gaat het beter dan de andere keer. Idd wel slagroomversteviging toevoegen (ik ken ook allleen de klopfix).
Een andere mogelijkheid en makkelijke en ideale mogelijkheid is gewoon klop klop gebruiken ivm een pakje slagroom, deze kan haast niet mis gaan en je hebt dan och stevige slagroom
Een andere mogelijkheid en makkelijke en ideale mogelijkheid is gewoon klop klop gebruiken ivm een pakje slagroom, deze kan haast niet mis gaan en je hebt dan och stevige slagroom
*** Had je al die nieuw geposte creaties van de andere forumleden gezien? Neem even een kijkje en laat gelijk een reactie achter! ***
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
www.taartmetstyle.nl
Jouw wens, jouw smaak, helemaal jouw stijl!!!
Een vetvrije kom en mixer is toch wel nodig hoor. De vetten in de slagroom zijn een soort bolletje die, als je de room klopt, luchtbelletjes kunnen vasthouden.
Vetten hebben de neiging om zich aan elkaar vast te hechten, dus als er al ander vet aanwezig is in de kom of aan de garde zal het vet van de room zich willen mengen met het andere vet en dit maakt het dus lastiger om op te kloppen.
De room en de materialen moeten ook goed koel zijn, en in de zomer zelfs het liefst kloppen in een kom die in een bak met ijs staat.
Je kunt dan namelijk de vetbolletjes lucht laten vasthouden voordat ze de neiging hebben zich aan elkaar te binden.
Overkloppen kun je eventueel tegengaan door halverwege wat poedersuiker toe te voegen.
Je slagroom is stijf genoeg als hij onderin de kom al een klein beetje gelig aan het worden is. Verstandig is dus om tussendoor de room een beetje om te scheppen zodat alles gehomogeniseerd wordt, en de room gelijkmatig geklopt wordt.
Eventueel kun je klopfix toevoegen, maar je kunt ook gelatine of gesmolten marshmellows op het eind erdor doen. Dit laatste is natuurlijk wat lastiger, omdat gelatine warm is en de room koud. Eventueel kun je dan een klodder slagroom mengen met de warme gelatine of marshmallows, dan alles bij elkaar en nog even een paar slagen kloppen.
Vetten hebben de neiging om zich aan elkaar vast te hechten, dus als er al ander vet aanwezig is in de kom of aan de garde zal het vet van de room zich willen mengen met het andere vet en dit maakt het dus lastiger om op te kloppen.
De room en de materialen moeten ook goed koel zijn, en in de zomer zelfs het liefst kloppen in een kom die in een bak met ijs staat.
Je kunt dan namelijk de vetbolletjes lucht laten vasthouden voordat ze de neiging hebben zich aan elkaar te binden.
Overkloppen kun je eventueel tegengaan door halverwege wat poedersuiker toe te voegen.
Je slagroom is stijf genoeg als hij onderin de kom al een klein beetje gelig aan het worden is. Verstandig is dus om tussendoor de room een beetje om te scheppen zodat alles gehomogeniseerd wordt, en de room gelijkmatig geklopt wordt.
Eventueel kun je klopfix toevoegen, maar je kunt ook gelatine of gesmolten marshmellows op het eind erdor doen. Dit laatste is natuurlijk wat lastiger, omdat gelatine warm is en de room koud. Eventueel kun je dan een klodder slagroom mengen met de warme gelatine of marshmallows, dan alles bij elkaar en nog even een paar slagen kloppen.
Eerder in deze discussie werd er gezegd dat je absoluut geen gelatine erbij moest doen. Niet doen werd er gezegd. Wat is nu handig?!? Ja, ik heb nooit problemen met slagroom opkloppen, maar heb jij het wel is gedaan met gelatine?!? Ik heb nog nooit slagroom voor vulling opgeklopt. Wil dat wel snel een keer gaan doen. Groetjes LinSuikertaartjes-Suuz schreef:Een vetvrije kom en mixer is toch wel nodig hoor. De vetten in de slagroom zijn een soort bolletje die, als je de room klopt, luchtbelletjes kunnen vasthouden.
Vetten hebben de neiging om zich aan elkaar vast te hechten, dus als er al ander vet aanwezig is in de kom of aan de garde zal het vet van de room zich willen mengen met het andere vet en dit maakt het dus lastiger om op te kloppen.
De room en de materialen moeten ook goed koel zijn, en in de zomer zelfs het liefst kloppen in een kom die in een bak met ijs staat.
Je kunt dan namelijk de vetbolletjes lucht laten vasthouden voordat ze de neiging hebben zich aan elkaar te binden.
Overkloppen kun je eventueel tegengaan door halverwege wat poedersuiker toe te voegen.
Je slagroom is stijf genoeg als hij onderin de kom al een klein beetje gelig aan het worden is. Verstandig is dus om tussendoor de room een beetje om te scheppen zodat alles gehomogeniseerd wordt, en de room gelijkmatig geklopt wordt.
Eventueel kun je klopfix toevoegen, maar je kunt ook gelatine of gesmolten marshmellows op het eind erdor doen. Dit laatste is natuurlijk wat lastiger, omdat gelatine warm is en de room koud. Eventueel kun je dan een klodder slagroom mengen met de warme gelatine of marshmallows, dan alles bij elkaar en nog even een paar slagen kloppen.